Nem csupán a ketrecéről és az eledeléről kell gondoskodnod, hanem emellett fontos, hogy játékokkal is izgalmasabbá tedd a mindennapjait. 

Nélkülözhetetlen hörcsög felszerelések 

Mielőtt megérkezik kisállatod, az alábbi felszereléseket célszerű beszerezned, hogy minden létfontosságú eszköz a birtokodban legyen. Hörcsögöknek való kellékeket elérhetsz a HöriShop.hu hörcsög felszerelések kategóriából, ahonnan ketrecek, itatók, és egyéb kiegészítők is megrendelhetők. 

horishop.jpeg

Kis barátodnak szüksége lesz bizonyos alapfelszerelésekre, mint ketrec, önitató, etetőtálka, megfelelő alom, hörcsögház, amolyan fészkelőhely gyanánt. Ezek mellett kényelmi kiegészítők is javasoltak, melyek a szórakozást biztosítják. Ilyenek például a rágójátékok, fogkoptatók, futókerekek, mászókák, alagutak. 

A felszereléseken és kiegészítőkön kívül gondoskodni kell jutalomfalatokról is, friss gyümölcsökről, zöldségekről, valamint magas minőségű hörcsögeledelről. 

A megfelelő környezet kialakítása elengedhetetlen, hogy a hörcsög jól érezze magát, és megőrizze egészséges kíváncsiságát. A boldog, és egészséges höri rengeteg szeretettel ajándékoz meg, bohókás, kedves természete révén meghálálja a törődést és figyelmet. 

A hörcsögtartás alapelvei

Hörcsögöd számára nagyon fontos az elegendő terület biztosítása, vagyis egy megfelelő méretű ketrec kiválasztása. Egy ideális méretű hely szükséges ahhoz, hogy futkározhasson, és elférjenek benne a játékai is. 

A hörcsögketrecek többsége egyéb kellékekkel felszerelt, tartalmaznak például külön házikót, ahol elbújhat az állatka, etetőtálat, itatót és akár még futókereket is! Természetesen külön is megvásárolhatod a játékokat. 

Az alom kiválasztása szintén döntő fontosságú. Az almot a ketrec aljába kell szórni, ami javarészt forgács. A hörcsögöt a számára optimális alom segít a ketrec tisztán tartásában: ez semlegesíti a szagokat, és puha rétegként megfelelő kényelmet biztosít kedvencednek. 

A fészkelőanyag segítségével puha alvóhelyet tud kialakítani magának az állat, ez viszont nem egyenlő az alommal! A fészkelőanyagnak sokkal puhábbnak kell lennie, mint az alomnak.  

A fűrészpor kerülendő, mivel légzési panaszokat okozhat! Szintén az alapfelszerelések közé tartozik az önitató és az etetőtálka. 

Különféle hörcsögjátékok 

A mozgás minden höri számára létfontosságú. Egy boldog, és aktív hörcsögélet elengedhetetlen kellékei a futókerekek, a mászókák, különböző alagutak, hinták, és rágókák. Vegyesen többféle játékot is kipróbálhatsz, és amelyiket a leginkább kedveli, azokat hagyd a ketrecében! Jó megoldás lehet még az időszakos játékcsere, így izgalmasabbá teheted számára a napi szórakozást. 

A hörcsögkeréknél mindenképpen figyelj oda, hogy megfelelő méretű legyen számára, ne túl kicsi! Ideális, amelyben kényelmesen elfér, a gerince nem görbül, és nem is tud beszorulni. 

Válassz természetes anyagból készült fogkoptatót is!