Állatunknak megfelelő kutyaruha kiválasztása

A Grandopet.hu kutyaruha választékából beszerezhetünk vékony, könnyed pulóvereket, kapucnis meleg télikabátot, esőköpenyt, kutyacipőt egyaránt. Fontos azonban, hogy kiskedvencünk méretéhez illeszkedő, komfortos darabot válasszunk, amelynek alapanyaga ártalmatlan számára, ugyanakkor kényelmes viseletet is garantál. A nem megfelelő méret hatalmas probléma, hiszen egy szűkös öltözet egyáltalán nem ideális, ahogyan a több számmal nagyobb sem lesz optimális a kutyusnak. 

Vegyük figyelembe állatunk jellemét, viselkedését, ugyanis ez is lényeges szempont a választásnál a színek, fazonok, de maga a kialakítás tekintetében is. Kizárólag jól szellőző ruhácskába bujtassuk. Lehetőleg azokat a kutyaruhákat részesítsük előnyben, melyeket könnyen ráadhatunk, és pillanatok alatt levehetünk róla. Ellenkező esetben hamar negatív élményként azonosítja, ez pedig nehezíti a hozzászoktatás folyamatát. 

Figyeljük a reakcióit, hiszen ebből rengeteg dolog leszűrhető, amelyik termék esetében komfortosabban érzi magát, a későbbiekben is hasonló anyagú, fazonú darabot célszerű vásárolni. 

grandopethu-2023-majus-linkmarketing-5.jpg

Az időjárás és a hőmérséklet függvénye, hogy télikabát, pulóver vagy esőköpeny az optimális ruházat. Esti sétákhoz például kifejezetten javasolt a fényvisszaverő csíkkal ellátott termék, így növelhető a biztonság. 

Kabát, pulóver vagy esőköpeny? Hogyan döntsünk? 

Legfőbb szabályként elmondható, hogy a kisebb testű, rövid szőrrel rendelkező ebeknek mindenképpen javasolt a kutyaruha hidegebb időkben. Ugyanígy a beteg, lábadozó kutyusoknak és az idősebb állatoknak egyaránt ajánlott. 

Őszi-téli időszakban, amikor a hőmérséklet még 10 fok körüli, elegendő egy vékonyabb pulóver. Nulla fok környékén viszont már egy meleg télikabát ideális pirinyó állatkánknak. 

Nem túl hideg, ám esős napon nyugodtan adjunk rá esőköpenyt, hiszen így védelmet biztosíthatunk számára. A bunda tiszta és ápolt maradhat. Sőt, az átázás elkerülésével a kellemetlen szagoknak is elejét vehetjük. 

Rendkívül fontos, hogy a hőmérséklethez mérten válasszuk meg az öltözetet, mivel könnyen felborulhat kedvencünk hőháztartása a túlöltöztetés következtében. Amint melegszik az idő, hamar térjünk át a könnyedebb pulcsikra. 

Türelmes hozzászoktatás, apránként

Fogadjuk el a tényt, hogy nem minden kiskutya szereti az efféle ruhácskákat. Egyesek viszonylag hamar hozzászoknak, és összekapcsolják a pozitív gazdis élményekkel, mások pedig egy küzdelmes tortúrát látnak benne, és ellenállnak minden erejükkel. 

A legtöbb, amit tehetünk, hogy kisebb lépésekben, türelmesen igyekszünk megkedveltetni vele jutalmazás és dicséret mellett. A többi pedig kedvencünkön múlik!