Reggel egy meglehetősen sokkoló hír került napvilágra, miszerint a Mario, a Zelda, és sok más híres Nintendo-exkluzív sorozat atyja, Mijamotó Sigeru visszavonul jelenlegi pozíciójából, s ezentúl csak kisebb projektek fejlesztésén ügyködik majd.

A hírt a Wired magazin játékosszekciója hozta le, de ha azt gondolnánk, hogy mindez csak egy pletyka, amit valami eldugott, abszolút megbízhatatlan blogból emeltek át, akkor nagyon tévedünk, a neves magazin ugyanis Mijamotót idézve, tényként közölte mindezt.

„Nem azt mondom, hogy felhagyok a játékfejlesztéssel, hanem csak azt, hogy visszavonulok a jelenlegi pozíciómból. Elsősorban azt szeretném, hogy újra egyedül fejlesszek valamit, egy kisebb projektet pár fiatal fejlesztővel, de az is érdekes volna, ha valamit egymagam csinálnák, magamnak, valami nagyon kicsit.”

A hír elterjedését követően a Nintendo gyorsan cáfolta az egészet. A cég szóvivője a Reutersnek elmondta: a Wired magazinban leadott interjúból az égvilágon semmi sem igaz, így mindösszesen egy félreértésről van szó, hiszen Mijamtónak nincs szándékában lemondani. De ha ez valóban így van, akkor Mijamotó mit akart mondani a Wirednek, amiből ekkora félrefordítás lett, vagy esetleg tényleg lemondásra készül a mester?