Számos előnyük közül kiemelhető a kedvező ár, ennek is köszönhetik népserűségüket, ugyanis a más típusú árnyékolókkal szemben minimális befektetéssel rendkívül dekoratív megoldást nyújtanak. Széles körűen használhatók, könnyen rögzíthetők, és ami további előnyt jelent, hogy a vízálló változatok mellett vízáteresztő napvitorlák is elérhetők. De hogy ez mit is jelent, és hová, valamint miért jó választás? Tarts velünk, cikkünkből megtudhatod! 

Hővédelem igényeid szerint

A hosszú, téli hónapok után jólesik a tavaszi napsütés, azonban amikor már magasabb a hőmérséklet, zavaró lehet, csökkentheti a komfortérzetünket. Árnyékoló hiányában kevésbé esik jól kiülni a teraszra, pedig nincs is kellemesebb, mint a szabadban teljes kényelemben pihenni, étkezni. 

Ideiglenes vagy állandó megoldások közül választhatunk igényeink, ízlésünk és anyagi lehetőségeink függvényében. Gyors és árban is kedvező megoldást jelentenek a változatos színű, méretű és formájú napernyők. Hátrányuk, hogy szélben és esőben korlátozottan használhatók, illetve talapzatuk helyet foglal. 

napvitorlawebshophu-2023-oktober-linkmarketing-2.jpeg

A falra rögzíthető naprolók esztétikus, ám költséges megoldást nyújtanak, és csak fal melletti teraszokon alkalmazhatók. Az előtetők védenek az időjárás viszontagságaival szemben, azonban akkor is árnyékolnak, amikor kevés a fény, illetve korlátozzák a mögöttük elhelyezkedő helyiségek természetes megvilágítását.

A napvitorla tökéletes megoldás

Egyik típus sem győzött meg? Akkor mutatunk olyat, amely nem véletlenül egyre népszerűbb a lakosság és a vendéglátóhelyek, intézmények körében!

A színes, légies napvitorlák tökéletesen alkalmasak akár óriási méretű teraszok, kertrészek, játszóterek, homokozók, gépkocsibeállók, medencék árnyékolására. Több darab egymás mellé sorolásával nagy területeket is lefedhetünk, a különféle változatoknak köszönhetően kreatív módon és dekoratívan. Különböző magasságokba és dőlésszöggel telepíthetők az igényeket maximálisan figyelembe véve, továbbá folyamatos árnyékot adnak. Vízáteresztő és vízálló változatokban kaphatók. 

Vízálló napvitorlák

Valamennyi napvitorla tökéletesen árnyékol, kiszűri a káros UV-sugárzást, azonban a vízáteresztő változatok átengedik az esőt, így egy nyári zápor idején nem nyújtanak védelmet. Léteznek azonban sűrű szövésű lég- és vízzáró anyagból készült vízálló napvitorlák, amelyek nemcsak egy-egy felhőszakadás, de hosszan tartó eső esetén is használhatók, így nemcsak mi maradhatunk alatta, ha kedvünk úgy tartja, de a kerti bútorok, illetve a holmijaink sem áznak el. 

Esőálló napvitorla rögzítésénél figyelni kell, hogy a vízelvezetés érdekében megfelelő dőlésszöggel telepítsük! Teraszod kényelmes használata érdekében válassz vízáteresztő vagy vízálló napvitorlát!