Az USA-ban a bolthálózat tevékenységét David Porter irányítja majd, aki 17 évig volt a Wal-Martnál vezető pozícióban. A Microsoft ezzel nagy részben riválisainak ötletét koppintja le, hiszen a többieknek már van saját hálózatuk, ahol leginkább az adott cég termékeit lehet megvásárolni. A Sony, az Apple és a Nintendo már létrehozták saját hálózatukat, és a redmondi cégóriás most látta elérkezettnek az időt, hogy ő is színre lépjen. A boltban egyébként a Microsoft tervei szerint a jövőben nem csak saját, hanem Dell és HP termékeket is árusítanak majd.

A magyarországi Microsoft képviselője ezt a hivatalos választ küldte el: "A Microsoft terveiben szerepel, hogy bizonyos országokban, a közeljövőben saját boltokat nyisson, de a magyar piacon egyelőre nem tervez hasonló aktivitást." Ezek szerint kis hazánkban sajnos egyelőre nem fogunk ilyen boltokat találni, viszont az elképzelhető, hogy Európa más országaiban igen.

Érdekesség (nem tudni, hogy véletlen egybeesés, vagy a Microsoft bejelentésére reakció), hogy a Sony éppen a redmondi cégóriás sajtóközleménye után jelentette be, hogy saját üzletüket, a San Franciscóban lévő Metreon PlayStationt bezárják.