Gondolkoztál már milyen egy mesterséges intelligenciával csevegni? Tőlünk nyugatabbra már elterjedt eszköz a chatbot, helyenként ügyfélszolgálatok, de leginkább a digitális asszisztensek (pl. Cortana, Amazon Echo, Google Assistant) egyik eszköze, egyfajta erősen specializált mesterséges intelligencia, mely az emberi társalgást hivatott szimulálni. Kérdéseket tehetünk fel írásban, de van amelyik a hangfelismeréssel is elboldogul - ezeket igyekszik megválaszolni, az igazán szofisztikált példányokkal meghökkentően emberi társalgásokat lehet kezdeményezni, míg az egyszerűbbek a telefonos ügyfélszolgálatok menürendszeréhez hasonlíthatók, használatuk azonban gyorsabb, és nem utolsósorban intuitívabb.

Havonta 1,68 milliárd ember lép be legalább egyszer a Facebookra, és ebből 900 millió használja legalább ilyen gyakorisággal a Messengert, ez a megfigyelés ösztönözte a MOL-csoportot arra, hogy ezen a felületen szólítsa meg a friss diplomásokat, fiatal szakembereket. Mivel egy hatalmas potenciális embertömegről van szó, a legkézenfekvőbb megoldás egy, a Messengeren elérhető chatbot bevetése volt, hogy biztosan kiszolgálja az igényeket és bizony hely is van bőven - kilenc környékbeli ország 176 pozíciójára várják a jelentkezéseket, különböző szakterületeken mérnöktől a marketingesig.

"Az a feladatunk, hogy készen álljunk a jövő kihívásaira. Innováció nélkül nincs előrelépés, ebben a szellemben végezzük munkánkat nap mint nap. A GROWW program célja, hogy olyan fiatal szakembereket találjunk, akikkel tovább építhetjük a MOL-csoport sikereit. Úgy döntöttünk, hogy a toborzáshoz a célcsoport elérését leginkább biztosító, innovatív módszert választunk" – mondta Zdravka Demeter Bubalo, a MOL-csoport HR igazgatója.

mol-growww.jpg