Habár jelen pillanatban a Fede Alvarez (Vaksötét, Gonosz halott) gondozásában készült, augusztus 15-én érkező Alien: Romulus élvezi a xenomorf kedvelők figyelmét, nem szabad elfeledkezni az FX-re készülő sorozatról sem, ami már csak azért is különlegesnek mondható, mert – a franchise életében először – a Földön fog játszódni a cselekmény, méghozzá 2092-ben, tehát körülbelül egy évvel a Prometheus előtt. A Noah Hawley (Fargo) showrunneri felügyelete alatt formálódó produkció olyannyira előrehaladott állapotban van, hogy nemrég véget is ért a forgatása, iőközben pedig a tényleges, meglehetősen találó címére is fény derült.

alien-earth-sorozat-fx-sci-fi-horror.jpg

Az FX vezetője, John Landgraf és Noah Hawley árulta el a Varietynek, hogy Alien: Earth névre hallgat az opusz, tehát egyáltalán nem cifrázták a dolgot, és már a címbe is beletették a történet helyszínét. Landgraf emellett kiemelte, hogy bízik a szériában, és amennyiben nézettség terén is sikeres lesz, szeretné, ha Hawley még két évadon át bábáskodna felette, mielőtt visszatér a Fargo lehetséges 6. szezonjához.

Magáról a sztoriról egyelőre nem sokat tudni, annyi viszont biztos, hogy az alkotó figyelmen kívül hagyta a Prometheus és az Alien: Covenant dizájnját, valamint háttértörténetét, helyette inkább a klasszikus filmeket vette alapul – a rajongók legnagyobb örömére. Emellett színészek terén sem vagyunk teljesen vakon, hiszen már tavaly májusban kiderült, hogy Sydney Chandler lesz a sorozat főszereplője, mellette pedig olyan neveket láthatunk a stáblistán, mint az ezerszer bizonyított Timothy Olyphant, A Babadook színésznője, Essie DavisSamuel Blenkin, Adarsh Gourav és Alex Lawther. Meglátjuk, hogy mi sül ki ebből a földhözragadt megközelítést alkalmazó projektből, a showrunner miatt mindenesetre optimisták vagyunk, plusz a Covenantnek köszönhetően (sajnos) nincs is túl magasan a léc.