Gondolom, többen vannak köztetek, akik szívesen emlékeznek vissza a Battlestar Galactica című tévésorozatra, mely a Syfy Channelen új életet lehelt a harminc éve parlagon heverő sci-fi történetbe.

Nos, ha ti is annyira hiányoljátok Adama admirálist, mint mi, akkor jó hírünk van: egy csapat lelkes rajongó két éves munkával elkészítette a Diaspora című előzményjátékot, mely egy hardcore űrszimulátor, a műfaj minden jellegzetességével. A játékra Wilson kolléga hívta fel a figyelmet, innen is áldassék az ő neve.

A Diaspora egyébként Freespace 2 modként kezdte pályafutását, de immár kinőtte az alapjátékot, és egy önmagában is futtatható, teljes értékű program lett. Nehézsége és összetettsége visszaidézi az Elite korát, a lehetőségekhez képest maximálisan élethű játékmenetet pedig egy komplett kampány támogatja, mely az első cylon háborút dolgozza fel, a sorozat indulása előtt cirka 40 évvel.

Alant egy trailert is megtekinthettek, a Diaspórát pedig innen tölthetitek le. De vigyázat, ez a játék függést okozhat, különösen a műfaj rajongóinak!