"Ha kell, készítünk hardvert is."

Még az év első felében kapott szárnyra a pletyka, mely szerint a Valve saját konzolt gyártana. A bennfentesek már a gép nevét és technikai specifikációit is tudni vélték, később viszont maga Gabe Newell cáfolta az információkat -- igaz, hozzátette, hogy ha kell, akkor cége szívesen készít hardvert is, azon már ne múljon.

Nos, a minap érdekes állásajánlat került fel a csapat hivatalos oldalára. Ipari formatervezőt keresnek a cégnél, aki a leírás szerint egy profi "elektrotechnikusokat és informatikusokat tömörítő csoporthoz" csatlakozva segíthet megtalálni és betölteni "azt az űrt, ami a billentyűzet és egér után maradt". Csak nem tényleg egy saját konzolt készül piacra dobni a legendás cég?

Jó, oké, ez elég messzemenő következtetés, de gondoljunk csak bele: a Valve a világ legnépszerűbb online játékáruházának tulajdonosa, melynek szolgáltatásait egyedül az erősebb PC-k és Macek tulajdonosai élvezhetik. Ez pedig, mondhatni, szűk réteg a konzolos piac kiterjedéséhez képest. Ráadásul a cégnek nem ez volna az első "őrült" ötlete: amikor először mutatták be a Steamet, senki sem vette komolyan az elképzelést. Erre tessék, az idő őket igazolta.