Már nem kell olyan sokat aludnunk ahhoz, hogy visszatérhessünk Középföldére, augusztus 29-én debütál ugyanis A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi 2. évada a Prime Video kinálatában. Bár az Amazon bődületes összegből készült szériája egyáltalán nem lelt felhőtlen fogadtatásra Tolkien kedvelőinek körében (bevallom, engem sem nyűgözött le a produkció, pedig én csak Peter Jackson filmjeit láttam), a készítők kitartanak az 5 évados terv mellett, így bőven el leszünk látva munícióval az elkövetkezendő években, kérdés persze, hogy milyen minőségben.

A soron következő szezon több olyan lényt és karaktert is felvonultat majd, ami/aki ismerős lehet a méltán népszerű fantasy világ kedvelőinek, hiszen többek között Bombadil Toma és a buckamanók (Barrow-wight) is tiszteletüket teszik a képernyőn, emellett pedig már 2022-ben kiderült, hogy a legendás tünde, Círdan is csatlakozik a sztorihoz. Egészen mostanáig nem lehetett tudni, hogy ki alakítja majd Szürkerév egykori uralkodóját, egy új képnek köszönhetően azonban végre arcot is tudunk társítani a névhez.

a-gyuruk-ura-a-hatalom-gyurui-cindal.jpg

A kép forrása: IGN

A Hatalom Gyűrűi stábjához már jó ideje csatlakozott Ben Daniels (Kártyavár, Az ördögűző, Interjú a vámpírral) bújik majd a hajóácsként is bizonyító karakter bőrébe, aki számos fontos eseményből kivette a részét a Másodkorban, nem mellesleg a Három Gyűrű egyikét, Naryát is birtokolta, mielőtt Gandalfnak adta volna. A hivatalos leírás szerint Círdan Elrond mentora lesz az opusz második évada során, ám egyelőre nem tudni, hogy mekkora szeletet fog kihasítani a tortából – a filmtrilógiában ugyebár csak néhány képkocka erejéig tűnik fel (Michael Elsworth alakításában), szóval bizonyára sokan örülnének neki, ha ezúttal több időt kapna a kamerák előtt. Hamarosan kiderül, addig pedig reménykedjünk abban, hogy ezúttal tehetségesebb forgatókönyvírók vetették papírra a szkripteket, mert messze a párbeszédek jelentették az első etap legnagyobb negatívumát.