A streamingszolgáltatók sem szeretnének lemaradni a Cinema Con események mögött. A Netflix TUDUM mellett megrendezésre kerül a Disney+ Day is. Az immár hazánkban is működő platform szeptember 8-án mutatja be új és közelgő tartalmait, köztük a Disney, a Pixar, a Marvel, a Star Wars, a National Geographic és a The Simpsons produkcióit. Alább a nagy nap programját olvashatjátok.

disney-plus-cover.jpg
(A kép forrása: GSMring)

Thor: Szerelem és mennydörgés

Még Thor sem mehet akármikor szabadságra. Noha az asgardiak vezetője félredobja a szuperhős jelmezt és spirituális elmélyülést keres, hamar feltűnik a színen a gonosz Gorr. A címszereplő szerencséjére a galaxis őrzői, illetve a visszatérő Jane Foster és a Valkűr segítségére sietnek. Mi több, előbbi „Mjölnirt ragad” és női Thorrá változik. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

A Szerelem és mennydörgés tizenöt moziverzumos filmhez csatlakozik, amelyeket már IMAX Enhanced verzióban streamelhetünk a Disney+-on. Ennek segítségével az előfizetők otthon is élvezhetik az IMAX kibővített képarányát, amely akár 26%-kal nagyobb képet biztosít a magával ragadó vizuális élmény érdekében.

Assembled: Így készült a Thor: Szerelem és mennydörgés

A film mellett felkerül a szolgáltató műsortárába egy kulisszák mögé tekintő doksi is. A szereplőkkel és a stábbal készített mélyinterjúk, valamint a forgatáson és azon kívül készült nyers, eddig nem látott felvételek segítségével a werk lerántja a leplet a mennydörgés istenének negyedik nagyjátékfilmjéről.

thorkcredit2022marvelstudios.jpg
(A képek forrása: Disney+)

Obi-Wan Kenobi: Egy jedi visszatérése

A legnagyobb várakozás Obi-Wan Kenobi, illetve Ewan McGregor és Hayden Christensen visszatérést övezte, az első négy epizód után mégis beesett a sorozat nézettsége (A mandalóri maradt a legsikeresebb Csillagok háborúja sorozat). A Disney+ a felemás eredmény ellenére elkészítheti az Obi-Wan Kenobi második évadját, amit a nyitószezon munkálatait feldolgozó dokumentumfilmmel vezet fel.

A sorozatról írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Üdvözlet a klubban (egy új rövidfilm A Simpson családtól)

Lisa Simpson, miközben hercegnővé akar válni, meglepődve tapasztalja, hogy rossznak lenni sokkal szórakoztatóbb lehet...

dsimpsonsplusaversary1080x13505bc75485.jpg
(Jelenetkép a tavalyi Disney+ Day alkalmából készült rövidfilmből. Forrás: Disney Media)

Tierra Incógnita (Latin-Amerikában készült saját gyártású sorozat)

A Tierra Incógnita a tinédzser Eric Dalaras (Pedro Maurizi) történetét mutatja be, aki egy hajmeresztő világot fedez fel, miközben a szülei nyolc évvel ezelőtti rejtélyes eltűnése után kutat. Eric, akit húgával együtt nagyszülei nevelnek, úgy dönt, hogy megszökik otthonról, és visszamegy gyerekkori városába, Cabo Qwertbe, hogy ott keressen válaszokat, ahol szüleit utoljára látták: a Tierra Incógnita horrorparkban. Barátai, nővére, nagynénje segítségével Ericnek le kell győznie félelmeit, hogy válaszokat találjon és megoldja a rejtélyt egy sötét és ismeretlen világban.

Pinokkió

Míg a Netflix égisze alatt Guillermo del Toro dolgozik komorabb hangvételű, stop-motion technikával készült Pinokkió filmen, a Disney Robert Zemeckis-t bízta egy élőszereplős adaptáció rendezésével. A Vissza a jövőbe, a Forrest Gump, a Roger nyúl a pácban és a Jól áll neki a halál alkotója klasszikus nagyszabású mesével készül, ami Carlo Collodi eredeti történetét követi. Egy tündér életre kelti Dzsepettó fabábuját, a kisfiú pedig kihívásokon keresztül válhat hús-vér gyerekké.

Amazon: Ügyvéd (új részek minden csütörtökön)

A képregények hasábjain 1980-ban jelent meg Jennifer Walters, Hulk unokahúga, a szuperemberekkel kapcsolatos jogi esetekre specializálódott ügyvédnő. A Disney+ sorozatában a Tatiana Maslany (Perry Mason) alakította címszereplő maga is kivételes képességekre tesz szert, súlyos sérülését követően ugyanis megkapja Bruce Banner vérét. Mark Ruffalo karaktere és She-Hulk hasonló módon képes átalakulni, ám Jennifer mindvégig képes megőrizni emberi tudatát. Eleinte ugyan irtózik új életétől, idővel azonban felismeri erejének áldásos hatásait.

A sorozat nyitányáról írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Verdák az utakon

A sorozat Villám McQueent és legjobb barátját, Matukát követi, amint Kipufogó Fürdőtől kelet felé tartanak, hogy találkozzanak Matuka testvérével. Útközben minden megálló egy külön kaland, fantasztikus útszéli látnivalókkal és színes új karakterekkel.

Felnőtté válás

A Brie Larson és a Culture House által készített Felnőtté válás dokusorozat, ami a kamaszkor kihívásait, diadalait és bonyodalmait tárja fel tíz lenyűgöző felnőtté válási történeten keresztül. 18 és 22 év közötti szereplőket követünk, akik mind elmesélik saját történetüket.

felnottevalaskcreditdisney-es-anthony-artis.jpg

Fantasztikus kalandok Bertie Gregoryval

Bertie Gregory a kalandorok és természetfilmesek új generációjának arcaként a nézőket kalandos, hihetetlenül izgalmas utazásra viszi, amely vad világunk leglátványosabb és legtitkosabb zugaiba vezet. Ebben az évadban Bertie az Antarktisz jeges világát járja be, hogy megkeresse a valaha filmre vett legnagyobb méretű bálnacsapatot, és szemtől szembe kerül a bölényvadászatra szakosodott oroszlánokkal Zambiában.

Esküvői szezon

A több filmes műfajjal egyszerre operáló sorozat Katie és Stefan történetét meséli el, akik egy esküvőn egymásba szeretnek, majd viszonyt kezdenek, annak ellenére, hogy Katie-nek már van vőlegénye. Két hónappal később Katie esküvőjén a nő új férjét és annak egész családját meggyilkolják. A rendőrség szerint Stefan tette, Stefan szerint pedig Katie tette, de senki sem tudja biztosan, mi az igazság.

Mike

Mike Tyson mozgalmas és ellentmondásokkal teli történetét láthatjuk a nyolc epizódból álló minisorozatban. Képernyőre kerülnek Tyson bokszkarrierjének és magánéletének viharos hullámvölgyei, egészen a csúcsra való visszatéréséig. A sorozat hűen ábrázolja hogyan befolyásolta Mike Tyson életét az Amerikára jellemző kiélezett versenyt, az osztálykülönbségek, a média hatalma, a vagyoni megosztottság és amerikai álom ígérete. Az alkotók között ott van Craig Gillespie, a Szörnyella, az Én, Tonya, illetve a Pam és Tommy sorozat rendezője.

Ti melyik produkciót várjátok leginkább? Írjátok meg kommentben!