Még él a Starcraft Ghost?Talán nem meglepő, hogy időről időre újból előbukkannak pletykák a StarCraft Ghostról, ugyanis a játék rajongói nagyon szeretnék már a boltokban látni ezt a lopakodós TPS-t. A játékot hivatalosan 2002-ben jelentették be Playstation 2-re, Xboxra, és Gamecube-ra, és a háttértörténete a népszerű RTS, a Starcraft gazdag mitológiájából táplálkozott volna, amiben három nagy faj, a protoss, a zerg, és a terran áll harcban. A főhősünk a csinos Nova lenne, aki mint terran katona, a lopakodás és a fegyverek terén szerzett tapasztalatával-tudásával keserítette volna meg az ellenséges fajok életét. Azonban a játék csak nem akart elkészülni, sorozatosan elhalasztották a megjelenést, de a Blizzard váltig állítja, hogy annak ellenére, hogy számos játékokkal foglalkozó oldal már halottnak nyilvánította a játékot, az csak hibernálva van, azaz még bármikor újra indulhat a munka. A fenti állítást amúgy alátámasztja az év elején megjelent lista is, amiben a Blizzard a törölt játékait jelölte, és ezek között nem volt ott az SC: Ghost.

Most, hogy már egy jó ideje beléptünk a konzolok hetedik generációjába, és a számítógépek teljesítménye is egyre jobb lesz, valószínűleg nem az eredetileg bejelentett platformokon fog megjelenni a játék, és így jó esély van arra, hogy mi, PC-sek sem maradunk ki a mókából. Ahogy már említettem, néha innen-onnan előkerül valami apró hír, ami rendszerint meglebegteti előttünk egy esetleges megjelenés lehetőségét. Nos, most is ez történt, ugyanis Jeff Kang a Korea Gaming Conference-en fog egy beszédet tartani, főleg a Diablo 3-ról, azonban ez most nem érdekes, annál inkább Kang foglalkozása, ugyanis az úriember koncepciórajzokat készít és környezeteket tervez, a Diablo 3, a Starcraft 2, és (dobpergés) a Starcraft: Ghost számára.

Ha igaz is, hogy készül a Starcraft: Ghost, még ne örüljünk túlzottan, mert a Blizzardnak jelenleg szinte minden erőforrása le van foglalva, hiszen átalakítják és kibővítik a battle.net-et, készítik a Diablo 3-at és a Starcraft 2-t, valamint egy be nem jelentett MMO-n is dolgoznak. Az új MMOG megjelenéséig még jó sokat kell aludnunk, hiszen csak a WoW népszerűségének lecsengése után fog debütálni, a Starcraft 2 talán jövőre, a Diablo 3 pedig még isten tudja mikor fog a boltokba kerülni, így nem hiszem, hogy mostanság jelentenék be hivatalosan a Starcraft Ghost feltámasztását, főleg nem a megjelenési dátumát. Azonban jó látni, hogy ha csak egy emberrel is, de a Blizzard még foglalkozik a játékkal, valahol a főhadiszállásának mélyén.



Friss: Sajnos kiderült, hogy átverés a fenti hír, ugyanis Jeff Kang adatlapja szerint csak régebben dolgozott a StarCraft Ghoston, azaz mostanság már semmilyen kapcsolat nem fűzi ahhoz a projekthez. A tervező jelenleg a Diablo 3 munkálataiban vesz részt.