Két nap és indul az év egyik legjobbjának ígérkező sorozata, a Pingvin, amelyben Colin Farrell ismét magára ölti a Batman-univerzum egyik legismertebb és legfélelmetesebb gonosztevőjének szerepét. A karakter ezen verziója ugyan már feltűnt Matt Reeves 2022-es Batman-filmjében, azonban a szeptember 19-én elstartoló széria teljes mértékben az ő karakterére koncentrál – lényegében azt követhetjük majd nyomon, ahogy a felgéppuskázza magát a gotham-i alvilág ranglétrájának csúcsára. Nem is létezik ennél jobb alkalom arra, hogy újranézzük a Sötét Lovag legutóbbi mozgóképes interpretációját, ami egyébként egyfajta előzményként szolgál a Pingvinnek, ami meg a 2026-ban érkező The Batman 2-öt vezeti fel.

No de visszatérve a 2022-es filmre: a The Batman első része eredetileg (mivel Warner-film) a Maxon landolt, majd egy időre lekerült a kínálatból. Ennek oka, hogy a DC Moziverzumban játszódó filmek néhány hónapra a Netflixre kerültek fel (többek közt Az acélember és az Öngyilkos Osztag is hasonlóan járt), azonban a Pingvin érkezésével valószínűleg jobbnak látta a Max, ha gyorsan visszateszi az alkotást oda, ahova való, így a Bőregér végre újra a saját színpadán tündökölhet.

Matt Reeves rendezése egyébként két évvel ezelőtt szép sikereket aratott, a kritikusok és a közönség is vevő volt az ő külön bejáratú Batman-verziójára. A film 529 újságírói vélemény alapján 85%-on áll a Rotten Tomatoeson, amíg a nézők több mint 10 000 verdiktje alapján 87%-os eredmény tudhat magáénak. Az IMDb-n sem szerepel rosszul, ott 7.8 pontot ér a Batman. És az sem mellékes, hogy a bemutatása idején globálisan 772 millió dollárt termelt, szóval mindent összevetve szerették a rajongók, így nem is csoda, hogy érkezik a folytatás, sőt, ha hihetünk a direktor szavainak, akkor ezen kívül egy rész még biztosan készül, így ha minden jól megy, végül trilógiává bővülhet Robert Pattinson denevérjének a története.

A borítókép forrása: Warner