Számos informátor szent meggyőződése, hogy készül a Playstation 3 Slim, és valószínűleg igazuk is van, de a géppel kapcsolatos legújabb pletyka nem valami meggyőző. Egy tegnap előkerült videó tanúsága szerint ugyanis a japán, az amerikai és az európai piacot megelőzve a Fülöp-szigeteken már kapható az új gép, persze nem a nagy szupermarketekben vagy elektronikai boltokban, hanem kis sarki bódékban, az előkerült specifikációk pedig nem éppen bizalomgerjesztőek.

Az egyik vásárló szerint a gép 120 GB-os merevlemezzel, 2 USB porttal és egy Dualshock 3 kontrollerrel érkezik, ám a kártyaolvasótól, az érintőgomboktól és a lakkfényezéstől meg kell válnunk, valamint a PlayStation 3 nevet lecserélték PS3-ra. A konzol átszámítva 410 dollárba kerül, tehát körülbelül egy most kapható 80 GB-os verzió árával egyezik meg, magyarul az árcsökkenés ismét elmaradt — bár ki tudja, hogy a Fülöp-szigeteki árus mennyit pakolt az eredeti árra.

Sajnos a videóból nem derült egyértelműen, hogy egy valódi Playstation 3-ról van-e szó, így sokak egy gagyi másolatnak tarják a cuccot (szerintük a PS3 rövidítés a PlaySystem 3 nevet takarja), ám a GameTrailers egyik szerkesztője szerint a konzol valódi. Meglátjuk, kinek lesz igaza.