Sokan talán még most is képtelenek elhinni, hogy mennyire jó lett a Fallout-sorozat, pedig valóban egy olyan videójáték-adaptáció született az Amazon jóvoltából, ami pillanatok alatt képes volt elcsavarni a nézők (de legfőképp a rajongók) fejét. Az óriási sikerre való tekintettel természetesen elég hamar zöld utat kapott a széria 2. évada, ráadásul a szakmai elismerés is a küszöbön toporog, hiszen nem kevesebb mint 16 Emmy-jelölést kapott az opusz – persze kérdéses, hogy mennyit fog tudni díjra váltani, de már ez is nagy dolognak számít. Azt sajnos nem tudni, hogy pontosan mikor térhetünk vissza a Pusztaságba (főként ugye New Vegasba), ám nagyon úgy fest, hogy a vártnál kevesebbet kell várnunk a történet folytatására.

fallout-sorozat-amazon-prime-video-adaptacio.jpg

A kép forrása: Rolling Stone

A Variety ugyanis mikrofonvégre kapta az Amazon MGM Studios vezetőjét, Jennifer Salkét, valamint a TV részlegért felelős Vernon Sanderst az imént említett díjátadó kapcsán (a Fallout mellett ugyebár a szintén a Prime Video kínálatában megtekinthető Mr. és Mrs. Smith is 16 jelölést kapott), a beszélgetés során pedig természetesen szóba került a széria folytatása. A legfontosabb, hogy Sanders szerint a munkálatok sokkal jobban haladnak a vártnál, mert bár az alkotók még nem közöltek pontos időpontokat, már elkészült néhány forgatókönyv, ami azt jelenti, hogy bőven túljutottak az ötletelésen.

Ezt követően Jennifer Salke kitért arra a nemrég felröppent pletykákra, miszerint a Fallout antológia jelleget kaphat, ami lehetővé tenné a készítők számára, hogy különböző sztorikat meséljenek el, melyek ebben az univerzumban kapnak helyet – ugyebár a játékok is  így épülnek fel. A vezető szerint az alkotók tisztában vannak vele, hogy „van néhány ajtó, amin átmehetnek”, ennek ellenére viszont ragaszkodnak a már megkezdett sztorihoz és karakterekhez – a gigászi cliffhanger után mondjuk furcsa is lett volna egy ilyen drasztikus irányváltás, szóval eleve érthetetlen, miért kapott szárnyra ez a szóbeszéd. A lényeg tehát, hogy eddig semmiféle nehézség nem adódott a második szezon elkészítése során, így bár az utómunka bizonyára elég sokáig fog tartani, talán így sem kell hosszú éveket várnunk a premierre.