Az okok között szerepelhet a terhesség, a serdülőkori növekedés, a nagyobb mértékű izmosodás, de striák alakulhatnak ki szteroid hosszabb idejű szedése vagy a mellékvese betegsége miatt is.

Az Aesthetica Orvosi Központ egyike azon létesítményeknek, ahol segítségedre lehetnek a striák eltüntetésében. A különböző lézeres kezeléseket a rádiófrekvenciás izomstimulációval kombinálva igazán hatásos eredmények érhetőek el. A bőrhibák miatt kialakuló önbizalomhiány hamar a múlté lehet, ha bízol a lézertechnikában és a hozzáértő szakemberekben.

A striák kialakulása

A striákat sokan terhességi csíkként aposztrofálják, holott nemcsak a várandósság alatt keletkezhetnek. A panasszal nem járó bőrelváltozás elsősorban esztétikai problémát jelent. Többféle módszerrel próbálkozhatunk eltüntetni testünkről a csíkokat, a lényeg, hogy mielőbb lássunk hozzá, hiszen a frissen kialakult striák kezelése hatékonyabb!

aestheticahu-2023-junius-linkmarketing-12.jpg

A bőr kötőszövetének szakadása okozza a feszülés irányára merőlegesen kialakuló striákat. Sajnos azon a területen, ahol a csíkok kialakulnak, a testünkben lévő kollagén és elasztán elveszti rugalmasságát, ez okozza a bőr hirtelen megnyúlását. A striák kialakulásakor vöröses színűek, melyek később fehér vagy gyöngyház színűvé válnak.

Hogyan kezelhetőek?

A speciális lézeres kezelések személyre szabhatóak, így valóban a várt eredményre vezetnek. A probléma súlyosságának mértékétől függően választják meg a szakemberek, hogy milyen típusú lézerenergia, valamint kiegészítőkezelés alkalmazásával lehet a legjobb eredményt elérni. Bármely bőrtípusnál lehetőség van a beavatkozás elvégzésére. 

Az egy centiméternél vékonyabb striák esetében általában frakcionált lézerenergiával végzik a kezelést. Hatására a bőr egyenletesebb és esztétikusabb lesz. Az egy centiméternél szélesebb, vöröses vagy lilás csíkok kezeléséhez bevetik az igazi nagyágyút, az ablatív és non-ablatív energiát kombináló eszközt, mely milliméteres sebeket ejtve a bőrön serkenti a kollagén- és elasztántermelést, ezáltal újra feszessé válik a kezelt terület.

A kezelés menete

A négy alkalomból álló beavatkozás nem tart tovább alkalmanként egy óránál. Függően a kezelt területek nagyságától és mélységétől ez még akár rövidebb időtartam is lehet. A minimális kellemetlenséggel járó beavatkozás előtt érzéstelenítő krémmel kenik be a kezelt felületet. 

Az eljárás során a lézer teljes bőrmegújítást végez, és a kollagénnövekedést is elősegíti. Ezáltal a bőr felületén lévő striák fokozatosan elhalványodnak, és a bőr színe és felülete is egyenletessé válik. A kezelés még hatékonyabbá tétele érdekében hatóanyagbevitel is történik, ezáltal pedig még látványosabb lesz a végeredmény.