Tyrese Gibsont őrizetbe vették Atlantában egy gyermektartási üggyel kapcsolatos tárgyalás után, ahol a bíró 73 000 dollár feletti összeg megfizetésére kötelezte a színészt, hogy az elkerülje a börtönbüntetést. Gibson volt feleségével, Samantha Lee-vel jelent meg szeptember 9-én a Fulton Megyei Legfelsőbb Bíróságon, mivel a sztár nem fizette közös lányuk, Soraya tartásdíját, pontosabban havi 10 690 dollárt. Kevin Farmer bíró mély megvetéssel fogadta őt az elmaradás miatt, TMZ nevű hírportál pedig azt jelentette, hogy Gibsont végül megbilincselték, majd kivezették a tárgyalóteremből.

A The Hollywood Reporter által megszerzett bírósági végzés alapján Farmer ultimátumot adott a Halálos iramban-sorozat színészének: távozhat a börtönből, ha 48 órán belül kifizet 73,525,73 dollárt, ami tartalmazza Lee 7500 dolláros ügyvédi költségeit is. A TMZ értesülései szerint Gibson csupán havi 2200 dollár gyermektartást fizetett, ami alig 25 százaléka annak az összegnek, amelyet a bíróság még 2022-ben egy másik peres ügy során állapított meg. Állítólag a színész jelenleg is azon fáradozik, hogy megszerezze a tárgyalt összeget, és ezzel elhagyhassa az atlantai börtönt.

2394d03100029r-e49581e0af7a4f609bb847d5545acd70.jpg

Vasárnap a sztár egy Instagram-posztban már hírt adott arról, hogy bebörtönzése a küszöbön áll, egyúttal Farmert is megtámadta, mivel úgy gondolja, hogy a családi ügyekkel foglalkozó bírói rendszer méltánytalanul jár el az apákkal szemben. „Samantha ügyvédje, Adam Gleklen és William Alexander Kevin M. Farmer emberei [összejátszanak]” – írta Gibson az azóta törölt bejegyzésben. „Minden ítélete ellen fellebbeztünk, és már kétszer próbáltuk meg eltávolítani ezt a bírót a székéből. A második alkalommal megtagadta a saját kérését arra vonatkozóan, hogy kispadra ültessék… hihetetlen! Egyértelmű, hogy nem tetszik nekik a merészségem, de emlékeztetnem kell őket az életemre és a sikereimre. 14 éves korom óta keményen dolgoztam azért, hogy ide jussak. A #FamilyLawCourts bánik a LEGROSSZABBUL AZ APÁKKAL SZEMBEN” – tette hozzá a színész.

Gibson és Lee 2017-ben házasodtak össze, majd 2020-ban adták be a válókeresetet, majd később egy nyilatkozatot is közzétettek, miszerint a szakítást „fájdalmas és fontos eseményként” élték meg. Egy 2022-es tárgyalás során Farmer havi 10 690 dollár gyermektartási díj fizetésére kötelezte a színészt, miután Lee egyik ügyvédje kijelentette, hogy a sztár 2 millió dollárt keresett az azt megelőző évben. Ekkor Gibson kérdezősködni kezdett az ügyvédtől, mire Farmer szigorúan rászólt, hogy magatartásával megsérti a bíróságot, majd azt mondta neki: „Ne kérdezgessen! Ez nem így működik!” A most lezajlott tárgyaláson Farmer arról is tájékoztatta Gibsont, hogy a 2020-ban benyújtott válókereset óta havi 10 690 dollárt kellett volna fizetnie, és végül összesen 169 000 dollár hátralékot állapított meg.