A Top Gun folytatására 36 évet kellett várni, de valószínűleg még maga a nagy Tom Cruise sem gondolta volna, hogy a második rész ekkorát fog menni. A Top Gun: Maverick majdnem másfél milliárd dolláros bevételével kasszát robbantott, és a bemutatója évében csak egy film termelt nála többet (ez az Avatar: A víz útja volt), szóval a stúdió rögtön ellőtte a harmadik felvonás startpisztolyát, amelynek előkészületeivel Glen Powell szerint kifejezetten jól haladnak.

A színésszel a Today készített egy interjút, amiben felmerült a kérdés, hogy valóban megvalósul-e a Top Gun 3, Powell pedig bíztató dolgokat mondott: „Persze, hogy megvalósul valamikor, nem is tudom. Tom és én nem mentünk bele ebbe a Twisters premierjén, de biztos vagyok benne, hogy ebből lesz valami valamikor.

attachment-attachment-top-gun-maverick330.jpg

Aztán pár nappal később a sztár a Twisters – Végzetes vihar színésznőjével, Daisy Edgar-Jonesszal vendégeskedett a Happy Sad Confused podcast-csatornájának házigazdájánál, ahol Josh Horowitz nekik szegezte a kérdést, hogy a Normális emberek című sorozat vagy a Top Gun: Maverick kap előbb folytatást. Powell pedig rögtön rávágta, hogy neki már egy dátuma is van hozzá, azonban ezzel kapcsolatban semmilyen konkrétumot nem osztott meg.

Tavasszal Jerry Bruckheimer producer is pozitívan nyilatkozott a filmről, amelynek elkészülése nem rajta és a stúdión, inkább Tom Cruise időbeosztásán múlik, mivel a színész mostanság igencsak be van táblázva.