Robert E. Howard nagyszerű világának hangulatát eddig csak egyszer sikerült tűpontosan megragadnia Hollywoodnak: John Milius 1982-ben rendezte meg a Conan, a barbárt, Arnold Schwarzeneggerrel a címszerepben, a film pedig azóta a fantasy műfaj egyik mérföldköve lett. Sajnos a két évvel később bemutatott folytatás sem, illetve az 1985-ben született Vörös Szonja sem tudta már hozni azt a színvonalat, ennek köszönhetően Howard kiterjedt, színes és kalandokkal teli univerzuma a ’90-es években a képernyőkön végezte, holmi hitvány tévésorozatok (Conan) és még hitványabb tévéfilmek (Kull, a hódító) formájában. Aztán az ezredforduló után megpróbáltak egy kis életet lehelni az univerzumba a mozivásznon is, ám a 2009-es, amúgy eléggé korrekt Solomon Kane után a 2011-es, Jason Momoa főszereplésével készült Conan-film csúfos kudarcot vallott.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Red Sonja (@redsonjaofficial) által megosztott bejegyzés

Az álomgyár viszont nem adja fel: az előbbi alkotás rendezője, M.J. Bassett újabb Vörös Szonja adaptációt készít, amelyhez most megérkezett az első forgatási kép. Howard novelláinak és a belőle készült képregényeknek a rajongói egyelőre elégedettek lehetnek, a film alkotói úgy tűnik, hogy hűek lesznek az alapanyaghoz, már ami a főhősnő védjegyévé vált lenge öltözetet illeti.

A filmnek még nincs pontos premierdátuma, de Bassett szerint valamikor idén érkezhet a mozikba. A forgatókönyvet Tasha Huo írta, a címszereplőt Matilda Lutz formálja meg, olyan színészek mellett, mint Wallis Day, Robert Sheehan, Michael Bisping, Martyn Ford, Eliza Matengu, Rhona Mitra és Veronica Ferres.

A borítókép forrása: DiscussingFilm