Az új Xboxról lassan annyi minden kiderül, hogy akár fel is építhetnénk a saját kis Durangónkat, és már azt is tudnánk, hogy mit kell telepíteni rá. Legalábbis a VGLeaks tegnap kiszivárogtatott pár képet a gép fejlesztő szoftverkörnyezetéről, illetve az azt bemutató, belsős dokumentumról, mely sok korábban hallott információt "megerősít" -- az idézőjel persze nem véletlen, amíg a Microsoft hivatalossá nem tesz a gépet, mindent pletykaként kell kezelni.

Először is, az új Xboxra minden játékot telepíteni kell, Blu-ray-lejátszó ide vagy oda. Ez mondjuk jogos, utóbbi média ugyanis elég lassú, nem véletlen, hogy a PlayStation 3-ra is fel kell installlálni a programok többségét. Ugyanakkor a Microsoft konzolján nem kell megvárni a telepítés végét, a játék futás közben végzi majd el a szükséges műveleteket.

Aztán, a PlayStation 4-gyel ellentétben az új Xbox folyamatos internetkapcsolatot követel, így a használt játékok és a kalózkodás gyakorlatilag elllehetetlenedik rajta -- na, nem mintha féltenénk a nagy kalózcsapatokat, így vagy úgy, de fel lesz törve a konzol. Az x64-es alapok és a DX11-es GPU már régen hallott infók, a kontrollerről viszont eddig csak annyit tudtunk, hogy változik. Nos, a VGLeaks anyaga szerint csupán apróbb ergonómiai módosításokat eszközöl a Microsoft, az irányítóegység külsőre nem sokban tér majd el az Xbox 360-étól. Érdekesség továbbá, hogy a dokumentum szerint az új Xboxnak alapvető része lesz a Kinect 2.0, ami elég logikátlan üzleti döntésnek tűnik.

Lelepleződött a Durango XDK

Az új Xbox elméletileg az E3-on mutatkozik majd be hivatalosan, és talán még 2013 végén debütál. A gépről az eddigi infókat nemrég egy összefoglaló cikkbe gyűjtöttük össze, de persze a kiszivárgott adatok sokszor csalókák lehetnek, hisz lehetetlen megmondani, melyik aktuális még.