Köztudott, hogy vannak tradicionálisan lányos és fiús színek. Előbbihez tartozik a rózsaszín, fehér, lila, míg utóbbi a kék, szürke és zöld. A szín meghatározó a gyerekszobában, ugyanakkor természetesen a bababútorok és a különféle, például a Peekabooshop.hu minőségi termékei is nagy hatással vannak az összképre.

A kék gyerekszoba legnagyobb előnye

A kék szín, különösen egy világosabb árnyalatban optikailag képes tágítani a teret. Még az sem jelent problémát, ha a szobában csak egyetlen ablak van, így is fényárban fog úszni a teljes helyiség. Ráadásul a kék színhez nagyon sok más szín is passzol, így nagyon sokféle árnyalatú kiegészítővel jól mutat.

https-peekabooshophu-2023-oktober-cikk5.jpeg

Ha nem szeretnétek tudni a baba nemét, abban az esetben is egész bátran válasszátok a kéket a babaszobába, hiszen a kiegészítőkkel és a színekkel játszva könnyen kislányosra alakíthatjátok a helyiséget.

A kék színű szoba fiússá vagy lányossá alakítása

Ha azt mondjuk, kék szín, szinte mindenki arra gondol, hogy fiús árnyalat. Holott néhány jól megválasztott kiegészítő segítségével a helyiség tökéletes hercegnő birodalommá válhat. Ha a kék szobát szeretnétek még fiúsabbá vagy lányossá alakítani, akkor játszhatsz az árnyalatokkal vagy a dekorációval.

Bármely alternatíva mellett teszitek le a voksotokat, az árnyalatok mindkét esetben nagyon fontosak. Jellemzően a babaszoba fehér, vagyis a helyiségben gyakran a kék és fehér színek dominálnak. Egy harmadik vagy egy negyedik árnyalat bevezetésével a szoba dizájnja pillanatok alatt megváltoztatható. A fekete, szürke, zöld, lila vagy a sötét árnyalatok még inkább fiúsabbá varázsolják a helyiséget. A lányos szoba pedig a rózsaszín és más lányos árnyalatokkal érhető el.

Milyen kiegészítőket érdemes választani?

A dekorációk is sokat segíthetnek abban, hogy a kék szoba lányos legyen. Az egyik legjobb opció a falmatrica, melynek segítségével úgy változtatható lányossá a babaszoba, hogy nem kell egy újabb színt felhasználni.

Szintén jó alternatíva, ha a baba ágyneműjét kislányos vagy uniszex formátumban választjátok ki. A tengerész és dinós minta egyértelműen fiús, míg a csillag, geometrikus minták, állatok és csillagok uniszex formák. A kislányokhoz a virágos ágynemű passzol a leginkább.

Ha a falmatrica nem nyerte el a tetszéseteket, vagy csak nem találjátok elegendőnek, akkor képekkel is felöltöztethetitek a falakat. Nemcsak állatos és különféle gyerekmintás képek jöhetnek szóba, hanem akár magatokról vagy a tágabb családról is kerülhetnek fel fotók. Emellett a kismamafotók is nagyon jól mutatnak a falfelületen. Érdemes körülnézni a Peekabooshop.hu kínálatában, ahol rengeteg különféle dekorációs elem található!