A Peggle és Plants vs. Zombies játékokkal elhíresült PopCap Gamest leépítések érték. Hogy milyen arányban, nem tudni, és az is rejtély, hogy milyen projekteket érint a változás. Csak az biztos, hogy melyeket nem: a Plants vs. Zombies: Garden Warfare című multiplayer FPS-t hegesztő divízió érintetlen maradt.

A hírt először a Gamasutra hozta le, majd nem sokkal később megérkezett a PopCap Gamest vezető John Vechey hivatalos nyílt levele is. Ebben John kesereg egy sort szegény-szegény menesztett barátok és kollégák miatt, majd közli, hogy sorry, de erre szükség volt az új IP-k (?) és a jövőt érintő mobilos tervek miatt. Természetesen John nem leépítésnek, hanem "átalakításnak" nevezi azt, ami végbement a PopCap háza táján.

A PopCap Games évekig az egyik legsikeresebb független játékkészítő csapat volt, majd pár éve felvásárolta az EA az egész stúdiót, hogy annyi pénzt facsarjon ki a kreatív brigádból, amennyit csak lehet. Nem mondjuk, hogy ennek köze van a mostani leépítéshez, mert erről nincs biztos információ. De azért meglepődnénk, ha nem így lenne...

PopCap Games