A hónap elején arról számoltunk be, hogy a nagy múltra vissza tekintő Midwayt a csőd fenyegeti, hiszen ötven napjuk van arra, hogy rendezzék a 150 millió dolláros adósságukat, de csak 10 millió dollárnyi tőke áll a rendelkezésére. A cég emberei természetesen lázasan dolgoznak a probléma megoldásán, és ahogy az várható volt, stúdióbezárással és leépítésekkel próbálnak kilábalni ebből a roppant kellemetlen helyzetből.

A mai nap folyamán felröppent egy pletyka, miszerint a Midway számos munkatársától meg fog válni, és sajnos ez szóbeszéd igaznak bizonyult, ugyanis a cég ma hivatalosan is bejelentette, hogy a teljes munkásállományának 25 százalékát, mintegy 180 embert elbocsát, valamint hogy bezárja a texasi Midway Austin (BlackSite: Area 51) stúdióját, ahol egy hosszú távú projekt formálódott -- de az csak 2010-11-ben került volna napvilágra, és a Midway szerint nem egy nagy játékról volt szó.

„A költségcsökkentő lépesek létfontosságúak abból a szempontból, hogy működhessen a cégünk, és hogy biztosítsuk a megfelelő forrásokat annak érdekében, hogy a fő játékaik sikerrel járjanak. Ez, és a korábbi lépéseink a Midway a világgazdasági állapot miatt sokszorosan nehezebb helyzetének leküzdése miatt szükségesek.” -- Matt Booty, a Midway Games vezérigazgatója.