Ehhez a legfontosabb kiegészítő egy kutyanyíró olló, aminek segítségével gyorsan, pontosan és nem utolsó sorban hatékonyan végezhetjük el a szőr vágását. Fontos azonban a minőségi és éles szerszám alkalmazása, hogy még véletlenül se okozzunk fájdalmat a kutyának. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan maradhat sokáig éles és használható a kutyakozmetika egyik legfontosabb eszköze. 

Mire lesz szükség?

A GroomART kutyakozmetikai ollói kiemelkedően magas minőségűek, amiket tartósság, éles pengék, illetve kényelmes és puha fogás jellemez. A rozsdamentes acél kellékeknek köszönhetően a hosszú élettartam miatt nem kell aggódnunk, ráadásul igen könnyen tisztán lehet őket tartani. Az éles kések elősegítik a pontos vágást, így még véletlenül sem fordulhat elő, hogy kárt okozunk a kutya bundájában. 

Ehhez azonban kényelmes fogásra van szükség, hiszen itt nem pár perc alatt lesz kész a munka. Egy hosszabb munkamenet nagyon nehéz tud lenni, ha nem a megfelelő eszközt használjuk hozzá. Egy ergonomikus ollóval elkerülhetjük a kezek és az ujjak fáradását, így a szépítkezés az állat számára is öröm lesz.

Kutyanyíró olló élezése

Ahhoz, hogy minőségi munkát lehessen végezni, mindenképpen minőségi és éles ollóra lesz szükség. Így minimálisra csökkenthető a balesetveszély, emellett sokkal gyorsabban és hatékonyabban lehet vele dolgozni. Ami napi szinten több alkalommal is használva van, annak egy idő után elmegy az éle, így elkezdhetünk új után kutatni, mielőtt még nagyobb kárt okozunk magunknak vagy a kutyának.

httpsgroomarthu-2023-szeptember-cikk1.jpg

Van erre egy remek megoldás, mégpedig a kutyanyíró olló élezése, amit a GroomART háztól-házig szolgáltatásával is elérhetünk. Rövid idő alatt szervizelik és élezik meg az eszközöket.

Ehhez nincs más teendőnk, mint felvenni velük a kapcsolatot, megadni a felvételi címet és adni egy telefonszámot. Ezt követően alaposan be kell csomagolni a kelléket egy jól záródó dobozba. GLS futár érkezik majd érte, utána pedig csak várnunk kell, hogy nagyjából egy hét múlva új fényében kapjuk vissza az ollónkat. 

Mire figyeljünk még az olló használata során?

Fontos szempont még a tisztaság. Használat előtt és után mindig alaposan mossunk kezet, töröljük meg az eszközt egy puha ronggyal vagy papírtörlővel. Csak azt vágjunk vele, amire azt kitalálták, hiszen minden más esetben az olló károsodhat és csökkenhet az élettartama.

Időnként nem árt kevés olajat csepegtetni az ollóra, majd megmozgatni azt, hogy az egész vágóélre eljuthasson. Ez segít megőrizni a szerszám működőképességét. De semmiképpen ne feledkezzünk meg a már említett rendszeres élesítésről, hiszen enélkül rövid úton mondhatunk búcsút a kedvenc eszközünknek.