A következő cikkben a bútorwax használati előnyeiről lesz szó, és kifejezetten jól jöhet ez a tudás abban az esetben, ha te is szívesen dolgozol krétafestékkel. Tarts velünk és alkossunk együtt!

A krétafesték és a bútorwax kapcsolata 

Tudtad, hogy a krétafesték klasszikus párja a bútorwax? Ez biztosítja, hogy kellő védelmet kapjon a felület, ugyanakkor selymes tapintásúvá is válik. Azonban arra érdemes figyelni, hogy a célnak megfelelő terméket válasszuk, például ha a felület védelme a legfontosabb számunkra, akkor a színtelen waxot kell beszereznünk. A Birdo Shop bútorwax kínálatában mindenki megtalálja a megfelelő darabot, így már csak a munkába kell belevetnie magát az embernek. 

A színtelen produktumok között akadnak oldószeres és vízbázisú változatok is. Az effektwaxok nagy előnye, hogy új technikákkal dobhatjuk fel az összképet. Ez esetben arra gondolunk, hogy a felületvédő hatás mellett valamennyire változtathatunk a festék megjelenésén is.

https-birdohu-2023-november-cikk1.jpeg

Amennyiben úgy döntünk, hogy nem szeretnénk a bútor minden részére színes waxot kenni, akkor a kihagyott felületeket ajánlott színtelen waxszal óvni. A sötét és fehér wax rusztikus, az arany és az ezüst termék pedig csillogó hatást kölcsönöz a bútor megjelenésének. 

A waxolás lépései

Már biztosan nagyon kíváncsi vagy arra, hogyan kell alkalmazni ezt a módszert. Ha kreatív lélek vagy, pillanatokon belül ráérzel majd a dolog lényegére. A türkiz krétafesték és a fehér wax kombinációja lesz a segítségünkre. Az alapszín lehet egy Green Ice – Jégzöld La Pajarita krétafesték, míg a waxoláshoz a La Pajarita fehér waxot használhatjuk. 

Az első lépés, hogy megtisztítsuk a felületet és ellenőrizzük, hogy megfelelő állapotban van-e, ne legyen koszos, zsíros, sérült, stb. Ezután jöhet a festés, de fontos, hogy várjuk ki a száradási időt! Amikor megszáradt, felkerülhet a wax. Egyenletesen, körkörös mozdulatokkal, szálirányban vigyük fel úgy, hogy mindenhova jusson belőle! Ez történhet ecsettel és szöszölő ronggyal is. 

Mit kell még tudni a munkafolyamatról?

Ha több waxot kenünk fel a bútorra, akkor fokozható a hatás. A La Pajarita fehér wax jellegzetessége, hogy “púderes” hatást kelt. Ha végeztünk, várjuk meg, amíg megszárad! 

Amikor már tapintásra száraz, egy finom ronggyal, harisnyával átsimogatva fényesíthetjük a felületet. Amennyiben a wax teljesen megszáradt, kikeményedett, akkor vehető használatba a bútor. 

A waxoknak köszönhetően tehát különleges tárgyakat készíthetünk, s nem csak a krétafestékkel mutatnak jól.