A Quote egy fölöttébb érdekes játék. Első ránézésre talán a grafika az, ami inkább szembetűnik – itt ugyanis minden egyes elem kézzel rajzolt, és a játék szürreális ábrázolásmódja is rendkívül pozitív fogadtatásban részesült. De a Vindit játéka nem csak a felszínen tetszetős, hanem elég komoly tartalommal is bír. A történetben Novellának, a Boldogság főpapnőjének és a Tudatlanság istenének a bőrébe kell bújjunk, hogy a madárszerű segítőnkkel, Tattersszel minden bölcsességet, tudást és tudományt eltöröljünk a föld színéről. Miután látja, hogy a tudás egyre jobban nyomorba dönti az emberiséget, főszereplőnk eldönti, hogy jobb egy tudatlan, boldog világban élni.

„2017 a pont megfelelő idő ahhoz, hogy egy olyan játékot adjunk ki, amelynek a világában az igazságot és a tudást kell kiírtani” – mondja a Vindit fejlesztőcsapat alapítója, Robin Lacey. „Már két éve munkálkodunk a Quote-on, keményen dolgoztunk, hogy valami különlegeset tehessünk le az asztalra – különleges történet sötét, de mégis gyönyörű kézzel rajzolt külsővel. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy megmutathassuk a játékosoknak, hogy min is ügyködtünk idáig.”

A Quote Early Access változata egyelőre két fejezetet tartalmaz, teljes narrációval, valamint 40 különböző képességgel. A játék 15 dollárba kerül, de most még egy kezdeti 15%-os kedvezmény is jár a játékosoknak. A Quote 2017 végén fog megjelenni teljes formában, és a fejlesztők szerint még számos nagyobb kaliberű fejezetet fog tartalmazni. A fejlesztés nyomon követhető a játék hivatalos oldalán.

Mit gondoltok a játékról? Tetszik nektek a Quote?