A show nagy eseménye Kodzsima-szan szereplése volt, aki több nagy hírrel is jelentkezett. Ezek közül talán az a legfontosabb, hogy a belső fejlesztőstúdiójában egy új grafikusmotort állított össze, melyet a következő, most még nagyon rejtélyes projektjéhez fog felhasználni.

Az új Fox Engine-ről azt érdemes tudni, hogy egy multiplatform eszközkészlet, mely nem csak konzolokon, hanem PC-n is jól érzi magát, így a lehetőség meg van arra, hogy Kodzsima Hideo következő nagy dobása hozzánk is ellátogat, ám ez még a jövő zenéje -- sokkal aktuálisabbak a konferencián bejelentett HD kollekciók.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Ubisoft példáját követve a Konami három HD gyűjteményt is bejelentett: novemberben érkezik a Metal Gear Solid pakk, 2012-ben a Zone of the Enders kollekció, illetve valamikor később egy Silent Hill csomag.

Az Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra érkező Metal Gear Solid kollekcióban a sorozat második, harmadik és a Peace Walker alcímű (a PSP-s és PS3-as kiadás között cserélgethetjük a mentésfájlokat) epizódját találjuk, a szintén Xbox-ra és PS3-ra tartó Zone of the Enders dobozban a sorozat két játékát, míg a célplatformok és dátum nélküli Silent Hill csomagban a legendás második és harmadik felvonás lapul. Természetesen ez is -- ahogy a többi játék -- felújított grafikát, újrakevert zenét és hangeffekteket, illetve achievementeket/trófeákat kap.

A konferencián továbbá azt is megtudtuk, hogy a Sony NGP-re egy új Silent Hill-játék készül Book of Memories alcímmel, illetve a kiadó a Contra-széria feltámasztásán dolgozik, ám ezekről a projektekről mást még nem tudni. Talán majd az E3-on…