Kodzsima Hideót legtöbben a Metal Gear sorozat miatt ismerik, világszintű népszerűsége pedig nem a véletlen műve, hisz nagyszerű, műfajteremtő játékokat tett az asztalra az elmúlt két és fél évtizedben. A Metal Gear idén ünnepli 25. születésnapját, ám ez nem jelenti azt, hogy Kodzsima a visszavonulást fontolgatja. Épp ellenkezőleg.



"Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy 25 évvel később is egy Metal Gearen dolgozom-e majd, vagy hogy egyáltalán  állni fog-e még a Konami. Tényleg nem tudom megmondani. De azt igen, hogy ha akkor még élek, biztos, hogy játékokat készítek majd valamilyen formában. Nem áll szándékomban nyugdíjba menni. Lehet, hogy addigra olyan fejlett lesz a technika, hogy egyedül is tudok majd dolgozni, egy rakás robottal. Ki tudja?"

Kodzsima persze okkal derűlátó. A Konami hivatalos adatai szerint a Metal Gear franchise-ból az elmúlt 25 évben nem kevesebb, mint 31,1 millió példány fogyott. Ez hatalmas szám, minden bizonnyal elég hozzá, hogy Kodzsima élete végéig kreatív szakember maradjon.