A légkondi egészségügyi előnyei

Első hallásra talán meglepő lehet, hogy pozitív hatással van az egészségünkre. Csökkenti a levegő páratartalmát, a szárazabb levegőjű otthonban pedig nincs penész, és nem terjednek el a poratkák. Javítja a levegő minőségét, ami nagyon fontos, mert a beltéri szennyezett levegő jelentős egészségügyi károkat okoz. A Hisense klíma webshop kínálatában megtalálható speciális légkondicionáló berendezések semlegesítik a baktériumokat, vírusokat, kiszűrik a pollent, a kórokozókat és a szagokat. Emellett nagyon jó ár-érték arányú termékek, halkak, modernek és energiatakarékosak.

Az eredményesség az egyszerűségben rejlik

Sokak azt gondolják, hogy a klímaberendezések belső működése bonyolult. Azonban ez téves, leegyszerűsítve annyi történi, hogy eltávolítják a belső térből a meleg levegőt, és hidegre cserélik. Hasonló a működési elv, mint a hűtőszekrény esetében, annyi különbséggel, hogy az kis teret, míg a klíma jóval nagyobb teret hűt. Mindössze három fő része van: kompresszor, kondenzátor, elpárologtató.

Vissza a kezdetekhez!

1902-ben Willis Haviland Carrier fiatal amerikai villamosmérnök találta fel. Eredetileg a munkahelyi problémák megoldásának céljából. Ugyanis nyomdában dolgozott, ahol a nyári időszakban a meleg levegő megakadályozta, hogy a tinta a papírra kerüljön. Egy olyan mechanikus egységet biztosított, amely levegőt továbbított hűtött csöveken keresztül. 

hisense-klimahu-2022-december-linkmarketing-1.jpg

Ezt követően a légkondicionálás nyilvános helyeken, például üzletekben és színházakban is elterjedt, ezzel megváltoztatta az amerikai emberek életét. Később továbbfejlesztette a találmányát, amely ekkor már hasonlított a mai léghűtő berendezésekhez. Ahogy fejlődött a technológia, úgy egyre több funkciót kínáltak a légkondik, és egyre inkább nélkülözhetetlen háztartási készülékekké váltak.

A modern otthoni klímák

A korszerű lakossági légkondicionálók egyik fontos jellemzője, hogy zavartalan pihenést nyújtanak. A fejlett technológiának és a speciális kialakításnak köszönhetően alacsony zajszintet biztosítanak, ezáltal aggodalom nélkül lehet használni. Ráadásul ideális hőmérsékletet nyújtanak a pihentető éjszakai alváshoz. 

A mai készülékek intelligens WiFi vezérléssel ellátottak, ennek eredményeként egyszerűen irányíthatóak akkor is, ha éppen nem tartózkodunk az otthonunkban. Az igazán újszerű készülékek pedig akár fűtőberendezésként is használhatóak, amely energiatakarékos és kiváló hatásfokú megoldás. 

Ha pedig kisebb befektetést igénylő megoldásra van szükség, akkor a mobil klímaberendezés optimális választás lehet. A hagyományos légkondicionálók ugyan energiahatékonyabbak és jobb hűtőteljesítménnyel rendelkeznek, de a hordozható klímák alacsonyabb üzemeltetési költségeket emésztenek fel. A Hisense klíma webshop munkatársai segítenek megtalálni a legkedvezőbb megoldást.