Már jó ideje tudható, hogy szeptemberben fog kibővülni a Matt Reeves-féle Batman-film cseppet sem vidám világa, a Pingvin legújabb, a San Diego-Comic Conon levetített előzetesének köszönhetően viszont végre pontos dátumot is tudunk társítani a 8 epizódból álló spinoffhoz, amely egyfajta hidat képez majd a köpenyes igazságosztó két nagyszabású története között.

Egészen pontosan szeptember 19-től lehetünk a szemtanúi annak, miként igyekszik az uralma alá hajtani Gotham alvilágát (és lényegében az egész várost) a Colin Farrell által nagyszerűen megformált címszereplő, Oswald Cobblepot, ami Carmine Falcone halála után sem lesz olyan egyszerű művelet, mint ahogy azt az ambiciózus gonosztevő elképzelte.

Már csak azért sem, mert a korábbi antagonista lánya, az eddig az Arkham vendégszeretetét élvező Sofia Falcone (Cristin Milioti) kiszabadult az elmegyógyintézet rideg falai közül, ami értelemszerűen belerondít "kissé" Oz terveibe. A fent látható előzetes alapján Pingvin édesanyja adja majd a széria érzelmi katalizátorát, Cristin Milioti pedig már ebben a néhány másodpercben is félelmetesen fest Sofia, avagy a The Hangman szerepében, szóval nem nagyon kell tartanunk attól, hogy esetleg csalódást okozna a végeredmény.

Pláne, hogy a látvány továbbra is prémium érzetet kelt (külön piros pont a remek atmoszférát teremtő színpalettáért!), a hangvétel kellően komolynak tűnik egy ilyen történethez, az erőszak terén pedig jól láthatóan nem fogták vissza magukat a készítők, szóval mind a gengszersztorik, mind pedig a 2022-es Batman kedvelői megtalálhatják a számításaikat. Szeptember 19-én tehát irány a Max, ha nem akartok lemaradni erről a lehengerlőnek ígérkező élményről!