Christopher Nolan legutóbbi filmje, az Oppenheimer nagyot ment tavaly, a rendező még egy Oscar-díjat is bezsebelhetett a munkájáért. Természetesen a direktornak esze ágában sincs itt abbahagyni, már sínen van a következő projektje, ami a jelenlegi tervek alapján 2026. július 17-én landol a mozikban, a Universal forgalmazásában (ugye az Oppenheimerért is ők feleltek, miután Nolan lelépett a Warnertől, akikkel hosszas viszonyt ápolt), a főszereplő pedig nem más lesz benne, mint Matt Damon. Damon eddig két Nolan-filmben tűnt fel, a Csillagok közöttben és az Oppenheimerben – előbbiben egy asztronautát játszott, utóbbiban pedig a valóban is létezett Leslie Groves tábornokot.

christophernolan02pp12.jpg

A készülő film forgatókönyvéért Nolan felel, aki felesége, Emma Thomas mellett a produceri feladatokat is betölti majd. Ez lesz a rendező második produkciója, ami a Universalnál készül, miután a COVID idején összeveszett a Warnerrel a stúdió streamingstratégiája miatt, és végül két évtized után búcsút intett nekik. A Universal biztosította számára a hosszú mozis exkluzivitást, aminek meg is lett az eredménye, az Oppenheimer összesen hét Oscart nyert, köztük a legjobb filmnek járót, és világszinten 975,6 millió dolláros bevételt termelt.

Tehát a stúdió és a rendező megtalálta a közös hangot, azonban Nolan új filmjének sem a címe, sem a története nem derült még ki. Nemrégiben azt pletykálták, hogy megvalósíthatja egy régóta dédelgetett projektjét, amely a The Prisoner című 1967-es brit tévésorozat remake-je lenne, amit a rendező egyébként már a 2000-es évek óta szeretne megcsinálni, de végül A sötét lovag keresztülhúzta a számításait.

A képek forrása: Warner, Universal