A rendszeresen megrendezésre kerülő Google I/O konferencián az óriáscég hivatalosan is bejelentette a Google Play játékokkal foglalkozó szolgáltatását. A rendszer segítségével achievementeket gyűjthetünk, megmászhatjuk a ranglétrát, multiplayer meccseket játszhatunk, a játékállásunkat pedig egyenesen a felhőbe menthetjük. Egyszóval egy komplett rendszert kapunk, ami a funkciók és lehetőségek terén szinte teljesen megegyezik azzal, amit egy asztali- vagy marokkonzolon találhatunk. 

A szolgáltatás talán legnagyobb érdekessége, nem csak Android operációs rendszeren működik, hanem iOS-en, illetve minden más kompatibilis eszközön, így elméletileg megoldott, hogy bárhol és bármikor játsztassunk, sőt a cross-platform multiplayer is egy karnyújtásnyira van, lévén a matchmaking a Google+-on keresztül történik. Úgy látszik a cél az, hogy egy fedél alatt gyűjtsék össze a mobil eszközökön játszó embereket, mindeközben pedig feltöltve a lakatlan közösségi portált.

Akit érdekel a dolog, az már most tehet egy próbát az egyelőre kísérleti üzemmódban működő szolgáltatással. Az alábbi játékok támogatottak: World of Goo, Super Stickman Golf 2, Beach Buggy Blitz, Kingdom Rush, Eternity Warriors 2, Osmos. Természetesen már a fejlesztők is tölthetik a megfelelő programcsomagokat az általuk preferált platformra.

google-play.jpg