Vajon mi ennek a feltétele? Elsősorban nem más, mint egy megfelelő képzés elvégzése: a TanfolyamGURU.hu fegyveres biztonsági őr tanfolyamokat gyűjtött össze egy helyen, itt könnyen megtalálod, hol indul az országban ilyen szakmai képzés.

Fegyveres biztonsági őr tanfolyam Zalaegerszegen

Mint sok más tanfolyam, ez a szakmai képzés is indul Zalaegerszegen is, így ha azon a környéken élsz, és érdekel ez a lehetőség, akkor mindenképpen hasznosak lehetnek számodra az alábbi információk. Természetesen más városokban is tanulhatsz fegyveres biztonsági őrnek, például Kecskeméten, Salgótarjánban, Egerben és Zalakaroson is.

A következőket érdemes tudni a Fegyveres biztonsági őr tanfolyam zalaegerszegi képzésről:

  • A jelentkezés feltétele az érettségi: Mivel ez egy igen komoly, nagy felelősséggel járó szakma, csak 18 éven felüliek jelentkezhetnek rá, és érettségi is szükségeltetik.

  • Az órák hétvégenként vannak: Ebben a városban csak hétvégenként kell bejárni az órákra. Más városokban másképp szervezhetik a tanulóidőt, nézz utána a TanfolyamGURU.hu rendészet és közszolgálat szakmacsoport oldalán, hogy milyen lehetőségek vannak!

  • A képzés időtartama 5 hónap: Összesen 250 órád lesz, de ebből 120 otthoni tanulás, és csak 130 órán kell ténylegesen megjelenned. Ennél a szakmánál fontos a jelenléti oktatás, hiszen lőgyakorlat is lesz!

  • A képzés végén tanúsítvány szerezhető: A fegyveres biztonsági őr tanfolyam elvégzése még nem jogosít fel arra, hogy e területen dolgozz, ahhoz előbb szakmai bizonyítványt is kell szerezned.

A tanúsítvány és a szakmai bizonyítvány közti különbség

Mint bizonyára tudod, 2020 végén megszűnt a jól ismert OKJ, helyette új rendszer jött létre. Ennek értelmében a felnőttképzés keretein belül is szerezhetők képesítések, de ezek jellemzően fizetős tanfolyamok.

tanfolyamguruhu-2023-oktober-linkmarketing-2.jpg

A fegyveres biztonsági őr szakma is megtanulható felnőttképzési intézmények által indított tanfolyamokon, az ország több területén is. Ennek elvégzését tanúsítvány igazolja. Ebből az derül ki, hogy megtanultad a főbb tantárgyakat: jog, munkavédelem, tűz- és katasztrófavédelem, pszichológiai alapismeretek, kommunikáció, őrzési, kísérési, helyszínbiztosítási feladatok stb.

Ahhoz viszont, hogy elhelyezkedhess, le kell vizsgáznod. Ezt a nemrég megalakult vizsgaközpontokban teheted meg, de ennek külön díja van. A szakmai tanárok azonban segítenek eligazodni a rendszerben.

Miért legyél fegyveres biztonsági őr?

Manapság ez a szakma igen népszerű, és nemcsak a férfiak, hanem a nők körében is! A fegyveres biztonsági őr – bár jogosult fegyver és más önvédelmi eszköz használatára is, tulajdonképpen objektumfelügyeletet lát el.

A fizetés igen jónak mondható, a feladat izgalmas, a munkavégzés során sok emberrel lehet megismerkedni, önismeretre is szert tehetünk közben: kell ennél több indok?