De amint a karácsony lecseng, gondolatban mindenki ezerszer előrefut, egyenesen a tavaszba! Ha te magad is nagyon vágysz már egy kis jó időre, akkor teremtsd meg magadnak legalább a hangulatát. Mutatjuk, hogyan!

Tervezz előre!

Bár a tavasz innen nézve még elég messze van, az mégsem jelenti azt, hogy nem jön el sosem. Sőt, hamarabb kopogtat a rügyeivel az ajtón, mint azt gondolnád. Hogy téged ne érjen váratlanul, tervezd már most meg, hogy milyen, a Ledennél kapható különleges kültéri lámpákkal teszed a kerted még különlegesebbé.

Bár alapvetően egy tavaszi kert úgy ahogy van, csodálatos a maga pompájában, mégis azt tanácsoljuk, hogy gondold végig, milyen fényforrásokkal tudnád még csalogatóbbá tenni a kertedet.

Természetesen a hosszabb nappalok és a több napsütés már önmagában megteszi a hatását, de senki nem mondta, hogy az esti világítás attól még nem kell. Sőt, ha szeretnél minél varázslatosabb világot teremteni a kertedben, akkor ahhoz bizony fog kelleni néhány különleges kialakítású fény. De lássuk, mik közül válogathatsz.

Az apró részletek fontosak!

Aki egy picit is ért a lakberendezéshez, az bizony pontosan tudja, hogy az ördög a részletekben rejlik. Persze fontosak a “nagy” dolgok is, de ha csak egy-két apróságot jól megválasztottan belehelyezel egy kertbe vagy akár egy enteriőrbe, akkor az nagyban meg tudja változtatni az alaphangulatot.

https-ledenvilagitasodhu-2023-januar-cikk3.jpeg

Nincs ez másként a különleges formájú fényforrásokkal sem, ugyanis, ha csak pár darabot is kiválasztasz közülük, és ügyesen helyezed el a kertedben, máris egy másik világ nyílik meg előtted.

Válassz napelemes függő bogarakat, csíptethető katicákat vagy éppen féllábon álló flamingót, és máris máshogy fest majd a kerted. De sétálhat akár világító süni is a fűben, választhatsz pillangót, madarat, csigát, elefántot, kutyatappancsot, nyulat, rókát vagy akár kutyát is, sőt még tündérlakok serege is arra vár, hogy még titokzatosabbá, még otthonosabbá tegyék a kerted, és akkor még a klasszikus bagoly, gomba vagy szitakötő triumvirátusról még nem is beszéltünk.

Bármelyiket is választod, nagyszerű élményt fog okozni a látványa a balzsamos tavaszi és a fülledt nyári éjszakákon, amikor már távolról sem jutnak eszedbe azok a hosszú téli esték, amely során ezeket a fényinstallációkat tervezgeted.

Maradj örökké gyerek!

Most nyilván furcsán meredsz a monitorodra, és azt kérdezed, minek kellenek ilyen holmik, ha nincs is gyerek a háznál, de mi azt valljuk, hogy legbelül mindenkiben ott szunnyad a gyermeki énje, ami alig várja, hogy a kertbe kinézve napelemes világító szitakötők és pillangók seregének a látványa várja.