A High Voltage Software 2009-ben készült el az első, lemezes formában is megjelent játékával. A csapat nem aprózta el a dolgot, hiszen egy új grafikusmotort írt, melyet úgy építettek meg, hogy az kisajtolja a Wii utolsó erőtartalékait is, egy olyan látványt nyújtva, ami versenyezhet a piacon lévő Xbox 360-ra vagy PS3-ra írt játékokkal. A grafikai forradalom azonban elmaradt, s bár tény és való, a The Conduit egy pofás kis program volt, de csak a Wii mércéjével mérve.



A The Conduit megjelenésekor változó értékeléseket kapott, s az eladások terén sem remekelt a 2010 februárjáig elkönyvelt 350 ezer eladott példányával -- ez azonban mégis elég volt ahhoz, hogy 2011-ben megjelenhessen a folytatás. Ez, akárcsak az elődje, szintén vegyes fogadtatásban részesült, s nem is kapkodták le a polcokról, így sokáig úgy tűnt, hogy ennek a sorozatnak befellegzett, mígnem a High Voltage Software jelezte: nem feledkeztek meg a gyermekükről.



A GameFAQ oldalon nyitott topikban a fejlesztőcsapat egyik embere azt ígérte, hogy még az év vége előtt bejelentenek valamit, aminek köze van a The Conduithoz. Vajon egy folytatás, egy mellékszál, vagy egy előzmény készül? Egyáltalán várja valaki a játékot a két közepes előd után?