Készül a Max Payne 3?A hír alapját a 1up.com oldal szolgáltatja, akik büszkén közölték, hogy az Electronic Gaming Monthly, vagy rövidebb nevén EGM októberi számában kiderül némi információ a Max Payne 3-ról, jobban mondva pletykálnak róla pár sort.

Az értesüléseik szerint Payne nyomozó next-gen kalandjait nem az előző részeket készítő Remedy Entertainment csinálja, mégpedig azért, mert jelenleg az Alan Wake-en dolgoznak. Helyettük a 2005-ös The Warriors című játékot is fejlesztő Rockstar a kiszemelt.

Másik pletyka, hogy a Rockstar a GTA 4-et fejlesztő stúdiója állítólag egy Playstation 3 exkluzív játékon dolgozik. Ez éppen összefüggésben van azzal a hírrel, amit az Official PlayStation Magazine közölt a legutóbbi számában. Abban ezt írták:

„A Rockstar egy új játékon dolgozik, ami egy király licencen alapul.”

Lehet, hogy ez a Max Payne 3? Kétséges, hiszen nemrég egy névtelen Rockstar alkalmazott elmondta, hogy a cég egy teljesen új játékon dolgozik, de nem 100%-ig biztos, hogy el is fog készülni. Azt már nem említette, hogy ez az új cím PS3 exkluzív lenne, vagy hogy van-e bármilyen köze Max Payne-hez.

Ez volt hát a mai pletykaadag, idővel majd meglátjuk, ezekből mi igaz, és mi nem. Mindenesetre szerintem sok játékos tárt karokkal fogadna egy új Max Payne-t, ha már egyszer megígérték a második rész végén.



]{iegészítés: tegyük hozzá, hogy a Max Payne jogai a Take-Two birtokában vannak, melynek akkori elnöke, Jeffrey L. Lapin már 2004-ben bejelentette a folytatást. Idén márciusban mi is hírt adtunk róla, hogy a kiadó pénzügyi konferenciáján szintén megemlítették: a Rockstar a GTA IV befejezése után egy nagy cím folytatásába fog belekezdeni. Véleményem szerint az EGM pletykája is ezen alapul, hiszen az új "nagy autólopás" ugyebár épp most készült/készül el (ha a PC-s verziót is beleszámítjuk)...