• A jövő hónapban debütál a Krétakori tábor 4. évadja
  • A csapat egy új szigetre keveredik
  • Ahol a Spinosaurusszal is összefutnak
  • Ez a dinoszaurusz 20 év után tér vissaz

December 3-án indul a Jurassic World: Krétakori tábor negyedik évadja, ami a pár hete bemutatott rövid teaser alapján egy vadonatúj szigetre invitál minket. Ez persze a harmadik évad után nem meglepő, hiszen hőseink, azaz Darius, Brooklynn, Kenji, Jazmina, Sammy és Ben elhagyták a Nublar-szigetet.

Hogy miről fog szólni a negyedik évad, azt trailer hiányában még mindig nem tudni. Viszont egyre több apróság derül ki. Az új sziget valószínűleg nem is annyira új, helyette egy régi helyszín, még pontosabban egy B helyszín, azaz a Sorna lesz. A dinoszauruszok előállítására szolgáló helyet utoljára 20 évvel ezelőtt, a 2001-es Jurassic Park 3-ban láttuk, azóta pedig egyszer említették a Jurassic World: Bukott birodalomban. Illetve a filmekhez kiadott háttéranyagokból tudjuk, hogy elvileg a Nublar pusztulásának idején már a Sornán sem élnek dínók.

A Sorna-elméletet a minap befutott kép is erősíti, amin hőseink mögött nem más, mint az említett Jurassic Park 3 sztárja, a Spinosaurus látható, aminek visszatérését sok rajongó remélte. Ám mindeddig csak egy csontvázat láthattunk belőle a Jurassic World-ben, amin a T-rex szimplán átgázolt (remek kis reflektálás arra, hogy a Spino megölt egy rexet). Ugyanakkor voltak tervek arra, hogy a Spinosaurus felbukkan a Bukott birodalomban a vulkánkitörés jeleneteiben, és újra megküzd a Tyrannosaurusszal, ám a szerepet végül egy Carnotaurus töltötte be.

jurassic-world-camp-cretaceous-season-4-spinosaurus.jpg

A képen amúgy további érdekességek is láthatóak. Egyrészt ott egy rahedli Mantah Corp drón. Ez a cég a Masrani konkurense, és az InGenhez (valamint a Biosynhez) hasonlóan biotechnológiai cég. Ez a vállalat küldte Sammy-t kémkedni a Nublarra. A másik érdekesség, hogy hőseink mellett egy robotkutya-szerűség is látható. Illetve érdekes a sivatagos helyszín, amennyiben az évadnak tényleg a Sorna ad helyet, hiszen az a sziget nem volt sivatagos.

Ugyanakkor lehet, hogy az új sziget a C helyszín lesz, azaz az Isla Muerta – bár az Öt Halál eme szigetét csak a Jurassic World Evolutionben nevezték így, a filmek kontinuitásában jelenlegi tudásunk szerint az InGen csak a Sornát vette bérbe, a másik négy szigetet nem.

Akárhogy is, remélhetőleg a következő napokban befut a trailer, és akkor megtudjuk, hogy hogyan és hol folytatódik a Jurassic World: Krétakori tábor.