Történt, hogy a szép délceg szerepjátékos germán legény hózentrógerben, bajszát pödörve vad jódlizásba kezdett a hegyen - ő lenne a Piranha Bytes -, hogy elkészültek eszméletlen világmegváltó szerepjátékukkal, a Gothic első részével, és szeretnének maguknak egy bögyös leányzót. A visszhangok még el sem haltak, mire megjelent Heidi, a gyönyörűséges, ám annál inkább fukar asszonyság - a "való világban", hogy stílszerűek maradjunk, ezt a szerepet most a JooWooD tölti be -, és azonnal kizárólagos szerződést kötött a szép szál fiúval.

Ahogy aztán lenni szokott, dúlt a szerelem, amelynek frigyéből több, viszonylag egészséges - ha a gyári hibákat, ún. bugokat nem vesszük figyelembe - gyermek is született. Ugyan voltak kérők szép számmal, a hős germán legény végig kitartott asszonya mellett, aki azonban - ahogy az ugye szintén csak lenni szokott - egyre többet és többet követelt az emberétől, és egyre kevesebb lehetőséget adott neki. No de a jódlizós fiatal megunta ám a nőstényállat zsarnokoskodását, és egy nap fogta a kalapját, kedvenc hózentrógerjét, és gyerekeit (Gothic-széria) magára hagyva újra belefogott az agglegényéletbe. Volt is ám nagy keserűség! Tartásdíj nélkül maradtak az árvák!

Kérdezték is anyutól: merre ment apuci, miért hagyott minket magunkra? Ám a nő nem felelt a kérdésre, hanem minden alkalommal közölte a gyerekeivel: foglalkozzatok a saját dolgaitokkal! Pótapát is talált a kölköknek - a Spellboundot -, aki szívét-lelkét beleadva nevelte őket, elsősorban a legfiatalabbat, Gothic hármaskát. Ám a kölök nagyon bonyolult lelkivilágú volt, így a mostohaapusnak nem volt mit tennie: az asszony háta mögött felkereste a jódlizós bajuszos urat, hogy ugyan már segítsen neki felnevelni a fiút.

JoWooD és Piranha Bytes: újra lángol a szerelemVolt is otthon nagy balhé, amikor kiderült, hogy a Piranha Bytes besegít! Az asszony sértett önérzete nem engedte, hogy volt urával jó kapcsolatokat ápoljon, ám végül belátta: a kölöknek ez lesz a legjobb. Azonban - a Spellbound nagy bánatára - az apuci egyre többször és többször jelent meg a házban, és nosztalgikus gondolatokba rángatta a mamust, míg végül a napokban eljutottak odáig, hogy ország-világ előtt bevallották: újra dúl a szerelem kettejük között. Noha ez nem azt jelenti, hogy a Spellboundtól elvették az "új gyermek nemzési jogát" - vagyis a Gothic 4-et -, végre kiderült: a két cég nem fúj többé egymásra, később pedig egy esetleges új együttműködés sincs kizárva.

Itt a vége, fuss el véle!