Mindig nagy öröm, ha egy magyar fejlesztésű videójátékról számolhatunk be nektek (legutóbb például a komoly témákat feszegető Ghostboy került terítékre), akkor meg pláne, ha ahhoz közvetett módon a PC Gurunak is van némi köze. A NovaSphera Studio gondozásában készülő Elflock írói munkálatait ugyanis egykori kollégánk, Szöllössi Kristóf, alias SteelSaint látja el immár hónapok óta, ami nagyjából garantálja, hogy remek szövegkönyvet kapunk, na de mi fán terem maga a játék?

Az Elflock képében egy külső nézetű kalandjátékot tessék elképzelni, amely a középkori európai miliőt igyekszik megidézni (méghozzá a lehető leghitelesebb módon), némi fantasyvel megfűszerezve, tehát az autentikus környezet mellett tündérek és egyéb fantasztikus elemek is akadnak a programban. A történet során egy hercegnő felett vehetjük át az irányítást, aki hosszúra nyúló távolléte után visszatér a háború szélére sodródott hazájába, ahol hamar ráeszmél, hogy segítenie kell az édesapjának, a királynak megmentenie a szülőföldjét. Körültekintően kell azonban lavírozni a cselekmény útvesztőjében, mivel a rosszul meghozott döntés el is pusztíthatja a szeretett otthont, így nem árt jó alaposan felmérni a körülményeket.

A fent látható, egyébként meglehetősen hangulatos kedvcsinálón és az imént taglalt premisszán túlmenően is kaptunk néhány kardinális információt az Elflockkal kapcsolatban (ezekről a stúdió weboldalán olvashattok bővebben), az első játékmenet-előzetes azonban csak decemberben érkezik, így egyelőre csupán elképzelni tudjuk, miként fest mindez a gyakorlatban. A kalandjáték mindenesetre már elérhető Steamen és az Epic Games Store-ban (természetesen fel is tehetitek a kívánságlistátokra!), az imént említett gameplay videó debütálásáig pedig hetente kapunk majd újabb infómorzsákat az alkotás világával kapcsolatban, szóval ne felejtsétek el követni a NovaSphera Studio közösségi oldalait. Sok sikert kívánunk a csapatnak a munkálatok befejezéséhez, mi pedig természetesen ott leszünk a megjelenésnél, hogy beszámoljunk nektek a tapasztalatainkról!