Mindenki kedvenc Nintendo nagykutyája, Reggie Fils-Aime megígérte, hogy a 3DS minden területen megjelenik még az üzleti év befejezése előtt. Reggie az Industry Gamersnek adott interjút, melyben többek között az ár és a megjelenési dátum titoktartásának oka is szóba került.

"Azért nem beszéltünk a gép áráról és megjelenési idejéről, mert kíváncsiak voltunk a független reakciókra. Továbbá külön kezeljük majd a japán, az amerikai és az európai piacot is." -- magyarázta Reggie. "Ami viszont biztos, hogy mindegyik területre eljuttatjuk a gépet 2011. március 31-re."

Ez nagyjából azt jelenti, hogy a Nintendo üzleti évének végén jön ki a gép az USA-ban, (Japánban valószínűleg idén karácsonykor), így jó eséllyel áprilisra nálunk is kapható lehet. Sajnos a masina áráról Reggie nem mondott semmi konkrétat, de mindenki kedvenc elemzője, Michael Pachter kiszedte belőle, hogy a 3DS előállítása "sokkal többe kerül, mint a DSi-é". Ebből a játékipari szakértő egy durván 300 dolláros árra következtetett, ami nekünk majdnem 70 ezer forintot jelent. Már ha nem emelik át dollárból egy az egyben euróra, ugye...