A májusban megjelent Journey of the Light című játékról felszínre került, hogy a játék fejlesztője, Lord Kres csalni próbált. A játékot úgy hirdette meg, hogy nyolc fejezetet tartalmaz, ám ezzel szemben a valóság az, hogy csak egy fejezet készült el, és azt sem lehet teljesíteni.

Az Imguron van egy nagyon jó levezetés arról, hogy ez nem csak egy légből kapott elmélet, valóban nincs több pálya, hiszen hiába próbálta az egyik játékos betölteni a további szekciókat, a program visszadobta a kezdőpontra, illetve pontosabban, minden pálya ugyanaz, a megoldhatatlan első rész. Lord Kres a fórumon ugyan próbálta a helyes irányba terelni a játékosokat, ám az egyik tanácsa, miszerint további nyomokért forduljunk a Steam kártyák felé, kissé gyanús, ezek ugyanis két óra játék után kezdenek szállingózni, és mint tudjuk, két óra elteltével nem lehet visszakérni a pénzt -- legalábbis normál esetben.

A Journey of the Light a kivételek közé tartozik, a játékosok panaszaira ugyanis a Valve lehetővé tette, hogy a körülményektől függetlenül mindenki visszakaphassa a pénzért, aminek természetesen meg is lett az eredménye, Lord Kres bánatára.

journey-of-the-light.png

Hogy innen mi a következő lépés, az még nem világos, de esélyes, hogy a Valve el fogja távolítani a programot, bár, már így is kerüli mindenki, aki csak legörget az érkelésekhez.