• Brolin nagyon másnak érzi a Dűne és a Marvel-filmek forgatási módszerét
  • A hiányos, és folyton változó forgatókönyv például kifejezetten idegesítette

Josh Brolinnak manapság nem nagyon van ideje unatkozni, hiszen egyik blockbusterből a másikba ugrál. Alig rázta le magáról Thanos CGI maskaráját a Bosszúállók: Végjáték befejezésével, máris magához ragadhatta Gurney Halleck kardját a Dűnében.

Brolin a comicbook.com-nak adott interjújában mesélte el, hogy milyen különbségek vannak egy MCU-film és a Dűne forgatása között. Például a Marvel-mozik esetében idegesítette, hogy csak néhány lapot kapott meg a forgatókönyvből, aztán néha még azokat is megváltoztatták, mire a forgatás színhelyére értek. Ezzel szemben a Dűnénél megvolt a teljes forgatókönyv, és ott volt a könyv is forrásanyagnak.

Brolin azt is megemlítette, hogy míg a Marvel esetében szinte mindent zöld háttér előtt kellett felvenni, ezért sokszor kellett a képzeletére hagyatkoznia, addig Denis Villeneuve szuperprodukciójához hatalmas díszleteket húztak fel. Azt azonban hozzátette, hogy mindkét forgatási módszert lenyűgözőnek találja, és mindkettő sok koncentrációt igényel, de merőben mások.

Amúgy neki nagyon tetszett a film, amikor megnézték az elkészülte után. Igazi mestermunkának tartja, amiben minden a helyén van. Úgy érzi, eddig csak egy ehhez hasonló produkcióban vett részt, ez pedig a Coen-testvérek rendezte Nem vénnek való vidék.

josh-brolin-marvel-dune.jpg