Az MVC hosszú és részletes interjút készített Fergal Garával, a Sony nemzetközi pénzügyekért felelős igazgatójával. Gara több dologra is kitért, elmondta például, hogy a tavaly karácsonyi szezon nagy gyermekjáték-durranásának ígérkező Wonderbook nem teljesített jól, így lehetséges, hogy a beígért négy programból nem lesz semmi. Szó esett a PS3 és a PS Plus sikeréről, illetve a PlayStation 4 kedvező fogadtatásáról, mely még a Sonyt is kellemes meglepetésként érte -- Gara szerint a játékosok és a sajtó szinte követelik az újabb és újabb információkat, elsősorban pedig az új konzolra érkező játékok miatt izgatottak.

Sony MVC interjú

A Sony fejesei (forrás: MVC)

Persze az MVC-t elsősorban nem ez, hanem a Sony kevésbé népszerű platformja, a PS Vita sorsa érdekelte. Fergal nem kertelt, elismerte, hogy a második Sony-féle kézi konzol csalódást okozott 2012-ban, és csak egy szűk réteg érdeklődését sikerült felkeltenie. Ugyanakkor karácsony idején meghússzorozódott a Vita iránti érdeklődés, és a gép „robbanásszerűen lett egyre sikeresebb”. Természetesen még szó sincs arról, hogy a bukást elkerülné a készülék, de Gara biztosította az MVC-s kollégákat, hogy a gyártó nem hagyja magára a konzolt, és a rajongóknak sem kell aggódniuk a játékfelhozatal miatt.

Valószínű egyébként, hogy a PlayStation 4 új közösség alapú funkciói kiterjesztik majd a Vita felhasználói lehetőségeit, és a Sony szép lassan ráerőszakolja a nextgen PlayStation vásárlóira a kézi konzolt. Hogy sikerrel jár-e, elválik, mindenesetre a Vita technológiája és felépítése sokkal jobb sorsra hivatott.