• Zack Snyder elárulta, hogy a 2011-es Álomháborúnak is van egy rendezői vágata
  • Ami nem azonos az otthoni forgalmazásba küldött bővített változattal
  • David Ayer bemutatná az Öngyilkos Osztag eredeti verzióját

Zack Snyder olyasmire vágyik, ami a hetvenes évek Hollywoodjában nem is számított annyira különlegesnek: a nagy szerzők viszonylag szabad kezet kaptak filmjük készítésekor. A héten A halottak hadserege című netflixes opusszal jelentkező Snyder hasonló lehetőséget kapott, amikor rajongói nyomásra – és feltehetően az HBO Max felfuttatása érdekében – elkészíthette Az Igazság Ligája rendezői változatát.

Lehet azonban, hogy ezzel még nem ért véget a sor. Az amerikai filmkészítő Vanity Fairnek adott friss interjújában elárulta, hogy a 2011-es Álomháborúnak is van egy eddig dobozban maradt rendezői vágata, ami nem azonos az otthoni forgalmazásba küldött bővített változattal. Mintha csak buzdítaná a közönséget egy újabb internetes kampány indítására… Ti szívesen megnéznétek még egy Snyder’s Cutot?

mv5bmtm2mdg2mzuxm15bml5banbnxkftztcwnty2mja3nav1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Az Álomháború a valóság és az elmegyógyintézetbe zárt Babydoll fantáziájának határán játszódik. A hősnő képzeletében négy másik lánnyal kitör börtönéből és gonosz lényekkel küzd meg.

Érdekesség, hogy a közelmúltban David Ayer is beszélt egy hasonló esetről. Állítása szerint a 2016-os, mozikban csúnyán elhasalt Öngyilkos Osztagot alaposan átformálta a Warner. A rajongók természetesen azonnal elkezdtek érdeklődni az eredeti verzió iránt, az augusztus 6-án debütáló James Gunn-féle reboot miatt viszont aligha lát napvilágot Ayer saját munkája.