A tavaly bejelentett Halo 4 sokakat felháborított, lévén a Bungie kihátrálása után a sorozat visszatér a már 2007-ben nyugovóra tért Master Chiefhez, aki az egykor hatalmas birodalmat ápoló szuperfaj, a forefunnerek világát készül ementálivá lyuggatni. A játék ősszel érkezik Xbox 360-ra, és már tudjuk, hogy lesz Halo 5 és 6 is, a következő generációs MS konzolra. És hogy mi lesz a második trilógia után? Nos, egy harmadik trilógia.


Így készült a Halo 4 -- még hátra van öt felvonás?

Legalábbis erre enged következtetni a tény, mely szerint a Microsoft levédette a Halo 7, 8 és 9 doméneket, méghozzá egyszerre. A gyártó minden bizonnyal nem szívesen mondana le a legtermékenyebb és legértékesebb exkluzív franchise-áról, s mivel a Halo 4-5-6 már borítékolható siker, egy esetleges, két generációval későbbi konzolra is elkélhet a zöld páncélba bújtatott spartan közreműködése.

Tényként azonban még ne vegyük a harmadik trilógia létét: gyakori eljárás ugyanis a játékiparban, hogy egy sikeres brandet addig védenek, amíg csak lehet, nehogy valaki beelőzze az eredeti jogtulajdonosokat. Simán lehet, hogy itt is óvatosságról van szó.