A 343 Industries átvette a Halo-sorozat feletti irányítást, s egy új trilógia fejlesztésébe kezdtek, ami új helyszínekre viszi kedvenc szuperkatonánkat, s az eddigieknél is veszélyesebb ellenfelekkel állítja szembe.

A Reclaimer-trilógia első része kizárólag Xbox 360-ra fog megjelenni, a csapat azonban nem tartja kizártnak, hogy a jövőben érező, következő generációs konzolra is fejleszteni fognak. Egyelőre természetesen semmi konkrétum nem hangzott még el, s mindenki csak virágnyelven beszél arról, hogy ha jön az új konzol, arra is fejleszteni fognak.

„Az az előnyünk van, hogy ezzel a kiadóval first party csapatként dolgozhatunk együtt, és ha a dolgok úgy alakulnak, akkor mindenképpen szeretnénk élni az újdonságokkal” -- Scott Warner, a Halo 4 tervezője.

Teljes mértékben elképzelhető, hogy a Reclaimer-trilógiának csak egy része fog megjelenni Xbox 360-ra, s a finálé már az új konzolra, pont úgy, ahogy annak idején a Bungie csinálta. Egyelőre azonban a csapat csak a mostani konzolra koncentrál, hiszen a technológiájukat is e köré építették.