Ha nincs kész termék a piacon…

Létezik olyan helyzet, amikor mindenképp szükségünk van egy új szoftver fejlesztésére. Ez akkor szokott előfordulni, ha annyira egyediek az igényeink, hogy arra nincs megfelelő megoldás a piacon. Vagy tényleg maximalisták vagyunk, esetleg annyira forradalmian új ötletünk van, ami akár iparági normává is válhat idővel.

Számos ma már alapprogram úgy keletkezett, hogy azt hitték, hogy egy problémára nincs megoldás, ezért valaki megcsinálta vagy elkészíttette másokkal. Lehet éppen az Ön iparágában is van egy ilyen megoldandó probléma, amire Ön már tudja a megoldást, csak szoftverbe kell öntenie. Ha ez valóban így van, akkor nem kérdés, hogy mielőbb érdemes belevágni a hőn áhított versenyelőny megszerzése érdekében.

Szoftverfejlesztés: sem túl kevés, sem túl sok

Ha egy kész, másokra vagy az iparágra tervezett szoftvert vezet be, azzal több gond is lehet. Bár kétségkívül olcsóbb megoldás, de ezért cserébe vannak gyenge pontjai is.

A legnagyobb talán az, hogy nem feltétlenül tartalmaznak mindent. Hiába készült az iparág elvárásainak megfelelően, a finomságok hiányoznak belőle. Talán éppen azok, melyek megfelelően támogatnák az egyedi folyamatokat, mellyel gyorsabbak és hatékonyabbak tudnánk lenni. Ezek hiányában a saját folyamatainkat kellene az iparági normához (átlaghoz) igazítani. Jól járnánk ezzel? Nem biztos.

A másik véglet pedig az, amikor túl sok lehetőséget kapunk a kezünkbe, hiszen ez sokkal több hibázási lehetőséget is jelent. Hajlamosak lehetünk túlbonyolítani a folyamatokat, mert ha már van lehetőség valamire, akkor azt miért hagynánk ki? Veszélyes opció ez is.

Az Ön cége is éppen keresi a megfelelő szoftvert, illetve az a kérdése, hogy készet vegyen, esetleg vágjon bele a fejlesztésbe? Ha így van, akkor keresse fel a Mav-IT.hu oldalát! Náluk találhat elkészült megoldásokat vagy fejleszenek is a cégének egy olyan rendszert, ami tökéletesen passzol majd a folyamataihoz.

mav-ithu-2022-marcius-linkmarketing-4.jpg

Webes vagy telepített?

Bármilyen programról is legyen szó, azt is el kell dönteni, hogy telepített legyen vagy online elérhető. 

Egy webes alapú megoldás akkor kiváló, ha több kolléga dolgozik benne, akár földrajzilag is különböző helyeken. Ha többszereplős, többplatformos együttműködést szeretnénk, akkor kiváló választás. 

Ha viszont nem elfogadható a késleltetés egy munkafolyamatban (például pénztárgép esetében), akkor a telepített megoldást kell választanunk. Ugyanez a helyzet a nagy erőforrást igénylő szoftverek esetében is, melyek nem futnak ideálisan online. Erre jó példa a renderelők és a CAD tervezők.

Számos lehetősége van, ha egy folyamatot meg szeretne támogatni valamilyen programmal. Bízunk benne, hogy tudtunk segíteni a választásban!