Robert Downey Jr. visszatérését a jelek szerint a lehető legnagyobb titokban tartotta a Marvel Studios, legalábbis az MCU-színészei sorra vallják be, hogy semmit sem tudtak a nagy bejelentésről, és a rajongókhoz hasonlóan őket is váratlanul érte, amikor kiderült Comic-Conon, hogy Doctor Doom jelmeze alatt az eddig Tony Stark szerepében domborító RDJ bújik meg. Legutóbb a Marvel Kapitányt játszó Brie Larson beszélt erről, és most Jeremy Renner, Sólyomszem megformálója számolt be arról, hogy Downey még neki sem árulta el azt, hogy mire készülnek Kevin Feige-val.

Halványlila gőzöm sem volt róla! Az a rohadék nem mondott semmit! Jó barátságot ápolunk, még közös Bosszúállók-chatünk is van az eredeti hatos számára. Meg se mukkant erről. Felmentem a netre, és egyből szétbombáztam a telefonját a kérdéseimmel, hogy ’Mi a fene folyik itt? Képes voltál ezt végig titkolni előlünk?’ Nagyon izgalmas fejlemények egyébként, én nagyon, de nagyon izgatott vagyok miattuk.

hawkeye.jpg

Azt mondjuk még nem tudni, hogy Robert Downey Jr.-on kívül más is visszatér-e a Bosszúállók: Ítéletnapban, illetve a Bosszúállók: Titkos háborúban, de mivel az olyan karakterek, mint Thor, Hulk, és persze Sólyomszem még életben vannak az MCU világában, nem kizárt, sőt, szinte biztos, hogy találkozunk még velük.

Renner szerint amúgy jó irányba halad a Marvel: „Visszatért Downey, visszatértek a Russo tesók is. Ez egy olyan irány, amivel a Marvel egész biztosan nagyot fog szólni. A Bosszúállók-filmet mindig is a rajongók kedvencei voltak, és tele vannak számos csodás karakterrel. Az biztos, hogy mindenkit összerántani nagy kihívás lesz, de nagyon izgatott vagyok miatta. Meglátjuk.

A színész a Thor első részében mutatkozott be Sólyomszemként, majd jött a Bosszúállók, a Bosszúállók: Ultron kora, az Amerika Kapitány: Polgárháború, a Bosszúállók: Végjáték, utoljára pedig a Disney+-os önálló sorozatában láthattunk a karaktert.