Nemcsak az új mozgások elsajátításában elengedhetetlen a sok mozgással járó játék: a kergetőzés, a mászás, az egyensúlyozás, hanem a nagy- és kismozgások finomodásában is lényeges.

falatoz.jpeg

Így van ez a kétlábúaknál, de természetesen a négylábúak sem kivételek ez alól. Ha egy kiscica egészséges, akkor ösztönösen játszik a fajtatársaival. Ez az egészséges fejlődés jele is. Ha zavar támad a folyamatban, akkor akár az egészség megrendülésére is gyanakodhat egy gondos gazdi.

Azok a csuda vadászösztönök

Hogy a bent tartott cicád ne unatkozzon, érdemes a Falatozoo.hu állateledel webáruház macskajátékaiból választanod pár remek darabot. A bársonytappancsosok remek vadászok, éppen ezért a vadászós játékokkal mindig garantáltan nagy örömet lehet nekik szerezni. Milyen jó móka is lesz majd lesben állnia és várnia, amíg eljön a megfelelő pillanat, amikor is a zsákmányállat horogra, azaz macskakaromra akad.

Mivel az igazi egerekkel jobb, ha nem a lakásban találkozunk, a plüssegerek és a különféle tollas játékok jelenthetnek a cicusoknak hatalmas kihívást. Ha még valami érdekes hangot is tud adni valamelyik játék, azzal esetleg külön is boldogságos percekkel ajándékozhatod meg szőrmók barátodat.

Le a bőség zavarával!

A hozzáértők azt szokták javasolni, hogy egyszerre ne legyen a cicusod előtt sok játék. Ugyanúgy, mint az embergyerekeket, ez a kavalkád eléggé összezavarhatja őket is. A bőség zavarában nem is tudja, mivel is szeretne igazán játszani. Sokkal ideálisabb, ha csak pár darabot pakolsz ki egyszerre, majd néhány nap után más kihívások elé tudod állítani a puhatappancsos kis vadászt. Persze mielőtt ez megtörténik, érdemes ellenőrizned a darabokat, hogy nem károsodtak-e a korábbi játékok alkalmával és nem okozhatnak-e esetleg sérülést? Ha igen, akkor a veszélyes részeket mindenképp távolítsd el, vagy legközelebb szerezz be egy újat.

Csak óvatosan

A macskák igenis vadállatok még, bármekkora utat is tettek meg már a háziasításuk kezdete óta. Ha zsákmányt látnak, lelapulnak és mindenképp magukénak akarják tudni azt. Érdemes ezt a szenvedélyességet kihasználnod és rátalálnod azokra az eszközökre, amelyekkel sok-sok időt remekül szórakozhattok majd együtt. A macska horgászbotok kitűnő lehetőséget jelentenek ahhoz, hogy kis kedvenced kiélhesse szunnyadó vadászösztöneit, és kellően le is tudd őt így fárasztani. A legtöbb ivarérett cica oda van a macskamentáért, igazán sokféle macskamentával megtöltött játék különös izgalomba képes hozni ezeket a sokoldalú kis állatkákat.

A macskáddal való játék során azonban különösen ügyelni kell arra, hogy te nem a fajtatársa vagy, így veled eltérő módon kell viselkednie, mint más cicusokkal. Kiskorában könnyedén megtaníthatod ezt neki. Ha ez elmarad, akkor bizony érdemes több kötszert és fertőtlenítőt is beszerezned. A macskakarmolás nem gyerekjáték, lassan gyógyul.