A Steam Tradinggel lehetőségünk van arra, hogy a Team Fortress 2-ben beszerzett tárgyainkat, vagy az ajándékba kapott, esetleg extra példányként meglévő játékainkat virtuális tárgyakra vagy más játékokra cseréljük. A szolgáltatás azonban még csak a bétatesztelésnél tart, s így egyelőre csak a TF 2 támogatott, ám a Valve azt ígéri, hogy hamarosan a Portal 2 és jó pár külsős cég játéka is csatlakozik a klubhoz.

Fontos még tudni, hogy a csere során megszerzett játékokat korlátozások nélkül továbbadhatjuk, ám ha egy szerzeményünket hozzáadjuk a könyvtárunkhoz, az onnantól kezdve nem cserélhető, s ugyanígy a használt játékainkat sem adhatjuk tovább. Arra viszont van lehetőség, hogy egy frissen vásárolt program ajándékként kerüljön bejegyzésre a későbbi csere érdekében.

Ha kíváncsi vagy minderre, nincs más dolgod, mint bejelentkezni a Steambe, majd a Settings menüpontban rákattintani a Steam Trading Beta opcióra, és mehet is a cserélgetés a bétában résztvevő többi játékossal. Az üzletelést egy közös chatben lehet intézni, vagy közvetlenül két játékos között.